sobota, 23. marec 2013

Družabne igre temeljijo na različnih principih

Družabne igre so zabaven način preživljanja prostega časa in so primerne za ljudi vseh starosti in generacij. Predvsem v času, ko postajamo ljudje vse bolj apatični in odtujeni ter poglobljeni v lastne skrbi, je pomembno, da si od vsakdanjih opravil uspemo tudi odpočiti tako, da si vzamemo kvaliteten in zabaven odmor. Družabne igre nam ponujajo priložnost, da zopet odkrijemo otroške radosti ter se zatopimo v izzivalni svet igranja.

Popularnost, ki jo dosegajo družabne igre, posledica njihove ključne lastnosti, da so namenjene skupinskemu igranju. Preko igranja družabne igre se tako lahko skupaj zbere in poenoti najbolj pisana množica igralcev. Ne glede na to, da skupina posameznikov morda nima drugih skupnih interesov, se lahko vsakdo enakomerno udeležuje družabne igre in ravno to je njen največji čar in prednost. Pomembno je tudi, da izberemo dobro namizno igro. Prek družabne igre lahko pravzaprav tudi najbolje spoznamo karakter oseb, ki so naši soigralci. Ravno ob igranju se namreč ljudje najbolj sprostimo in najbolje izkažemo naše prave karakterne lastnosti.  Prek odnosa do igre se izkazuje naš najbolj temeljni odnos do življenja nasploh: smo do njega sproščeni ali povsem zagreti, nas igra navdaja z optimističnim upanjem ali zaskrbljeno živčnostjo? V vsakem primeru pa so družabne igre sprostitev, saj se v njih prepustimo najbolj spontanemu obnašanju.

Družabne igre so prilagojene različni ciljni publiki. Nekatere delujejo na principu instinkta, druge na principu logičnega razmišljanja, tretje na principu sreče, četrte temeljijo na spretnosti igralca. Mnoge družabne igre kombinirajo različne principe med seboj; in tako delno temeljijo na sreči, delno pa na kakšnem drugem od principov. Zaradi velike raznolikosti ponudbe, lahko rečemo, da družabne igre ponujajo celoten svet igranja, ki se razteza na širokem spektru raznovrstnih principov igranja. Katero vrsto družabne igre izbrati, je tako predvsem vprašanje osebnega okusa skupine in/ali posameznikov. Če je skupina zelo raznolika po okusih, je bolje priporočljivo, da izberemo takšne družabne igre, ki bodo sestavljene iz čim bolj pestre množice elementov in načel.

Ni komentarjev:

Objavite komentar