nedelja, 4. avgust 2013

Čevlji kot modni dodatek

Čevlji so izjemno pomemben modni dodatek. Predvsem neizkušeni ljudje popolnoma zanemarjajo, kakšna neupravičeno povsem zanemarijo obuvalo. Veliko ljudi vzame v obzir le tisto, kar vidi v ogledalu, na vse drugo pa pozabijo, to pa so običajno zgornji in spodnji del oblačil. Vendar pa predvsem tisti, ki so zelo natančni, opazijo na drugih, da je s čevlji nekaj narobe, če ti niso usklajeni s celotnim oblačilom. Zato je pomembno, da predvsem takrat, ko se odpravljate na kakšen pomemben dogodek, ne zanemarite tega, kaj si boste obuli.

Čevlji morajo torej biti slogovno usklajeni s tem, kar imate oblečeno. Modna obuvala naj bodo izbrana tako, da se ujamejo in skladajo predvsem s hlačami ali krilom. Če pride do odstopanja na tej ravni, bo napaka takoj vidna in vsem, ki imajo oko za to, se bodo čevlji zdeli slabo ali celo neokusno izbrani. Tega si na pomembnih dogodkih nikakor ne smete privoščiti. Morda se vam zdi to popolnoma brez vezno, vendar tisti, ki dajo veliko pozornosti na to, kako se nekdo obleče in obuje, si nato osebo zapomni predvsem po tem, kako je na nekem dogodku izpadel. Zagotovo pa si ne želite ostati v spominu kot nekdo, ki mu čevlji kazijo podobo.

Poleg tega, da so čevlji usklajeni s celotno vizualno podobo človeka, je pomembno tudi to, da so čevlji udobni. Lahko ste še tako perfektno oblečeni, tako da so barve popolnoma usklajene, slog je trendovski in nasploh delujete odlično, pa lahko vse skupaj čevlji, ki vas žulijo, popolnoma pokvarijo vtis, ki ga dajete družbi. Čevlji, ki jih obujete, morajo biti udobno obuvalo, saj boste tako v družbi delovali sproščeno , ne bo se vam potrebno ubadati s prestopanjem zaradi neprijetni občutkov in bolečin. Čevlji morajo torej biti primerni za družbeno priložnost, usklajeni z obleko in predvsem morajo biti udobni, zato si vedno med merjenjem novih parov vzmeti veliko časa, da jih temeljito preizkusite.

Več na spletni strani.


Ni komentarjev:

Objavite komentar