torek, 3. september 2013

Kako vam lahko pomaga informativni izračun zavarovanja


Preden izberete paket zavarovanja je priporočljivo, da naredite informativni izračun zavarovanja. Tako boste dobili precej točno oceno tega, koliko bodo znašale zavarovalne premije, ki jih boste morali plačevati. Zavarovalnice imajo zelo preprost spletni vmesnik, s katerim si lahko pomagate pri tem, da na hiter način pripravite izračun zavarovanja. Najbolj pomemben dejavnik, ki vpliva na zavarovalno premijo je obdobje trajanja zavarovanja. Preden boste sklenili zavarovanje, se boste morali odločiti, koliko časa boste želeli biti zavarovani. Običajno je obdobje, ki ga upošteva informativni izračun zavarovanja, povezano z dejavnostjo osebe.

Če želite skleniti nezgodno zavarovanje za športne nezgode, potem se vam splača skleniti nezgodno zavarovanje le za tisto obdobje, ko ste športno aktivni. V primeru, da vaša športna sezona traja štiri mesece letno, naredite izračun zavarovanja le za to obdobje. Enako velja za nezgodna zavarovanja pri delu. Če boste opravljali delo dve leti, potem potrebujete zavarovanje le za ta čas. Sicer pa izračun zavarovanja običajno pokaže nižjo premijo, če je trajanje zavarovanja daljše. Kadar si pripravljate izračun zavarovanja morate premisliti, kakšno dinamiko plačevanja želite imeti. Lahko izbirate mesečna, trimesečna, polletna ali letna plačila. Zavarovalnice vam bodo znižale ceno, če boste izbrali manj pogosto dinamiko plačevanja, tako da si lahko v primeru, da si to lahko privoščite, precej znižate zavarovalno premijo že s tem, da vplačate enkratni letni znesek.

 V izračun zavarovanja je potrebno vključiti tudi tveganje za nastop nezgode. Škodni dogodki nastopajo z določeno verjetnostjo. Na to vplivajo različni dejavniki, ki so povezani z dejavnostjo, ki jo zavarujete. Višja kot je verjetnost, da škodni dogodek nastopi, višjo premijo bo določil izračun zavarovanja. Zavarovalnica lahko posluje le toliko časa, dokler s premijami zbere več denarnih sredstev, kot jih izplača v obliki zavarovalnih vsot upravičencem, ki se jim je zgodil škodni dogodek, za katerega so se zavarovali. Na tak način zavarovalnice ustvarjajo profit, zavarovanci pa so zaščiteni pred nesrečami.

Izračun naredite tukaj

Ni komentarjev:

Objavite komentar