sreda, 18. november 2015

Zdrav zajtrk, jutranji ritual

Zdrav zajtrk naj bo zdrav, optimalen in vsakdanji jutranji ritual . Jutranji ritual lahko zdrav zajtrk spremeni v zdravo in koristno izkušnjo. Vsaka koristna izkušnja človeka krepi in bogati. Človek zdrav zajtrk uživa zaradi energije. Brez energije, ki jo zagotavlja zdrav zajtrk človek ne more pravilno funkcionirati. Načeloma se prebije skozi dan, vendar se napake velikokrat nevidno kopičijo. V nekaterih primeri se prelevijo v razne zdravstvene težave. Sam zdrav zajtrk oskrbuje človeka z energijo.



V primeru, da energije ne pridobi, deluje človeško telo in organizem s pomanjkanjem energije. Kar pomeni, da ne more delovati tako kot bi moralo. Potrebe človeški organizem, ki ni zaužil zdrav zajtrk zadošča na druge načine. Večja težava nastane kasneje, ko nastopi občutek lakote. To pomeni, da človek pomanjkanje energije občuti kot lakoto. V čemer ni težava pri samem zaznavanju, ampak v posledicah. Občutek lakote človeka navda z mislijo, da mora zaužiti več energije kot je potrebno. Prevelika količina hrane pa lahko človeški organizem oslabi, kar se pozna pri aktivnostih. Proces prebave namreč zahteva določeno energijo. V primeru, da je ta aktivnost večja in obsežnejša se lahko pojavi občutek nemoči in utrujenosti. Kar lahko vpliva na zmanjšane učinke aktivnosti, v skrajnih primerih pa lahko zaradi tega nastanejo še bolj negativne posledice. Pomembno je zato osvojiti ritem prehranjevanja oziroma oskrbovanja telesa s potrebno energijo. Najbolj optimalno je, da ima organizem v vsakem trenutku dovolj energije za svoje pravilno delovanje. To pa ne pomen obilje, ampak ravno pravo količino.

Številne ugotovitve zato priporočajo dinamično prehranjevanje. Kar pomeni, da so obroki različni, hkrati pa prilagojeni trenutnim potrebam. Ko so potrebe po energiji velike, bo obrok bogat. Nasprotno pa v primeru, ko so potrebe po energiji manjše, obrok ne bo enako bogat, bo bolj skromen. Zdrav zajtrk ime veliko večji pomen, kot ga mnogi razumejo in uresničujejo v svojem vsakdanjem življenju.

Več o tem

Ni komentarjev:

Objavite komentar