sobota, 12. december 2015

Zavarovalnica, sodobni izzivi

Zavarovalnica se zaveda, da sodobni izzivi prinašajo številne prednosti. Na zavarovalniškem trgu zavarovalnica tekmuje z drugimi zavarovalnicami. Od trga do trga je lahko zavarovalnica različno uvrščena. Tako je lahko zavarovalnica vodilna na točno določenem trgu, lahko pa je zavarovalnica novinec na točno določenem trgu. Kar pomeni bistveno drugačno vlogo ter številne druge lastnosti, s katerimi se zavarovalnica dnevno sooča. Ker je zavarovalnica odvisna od svoje uspešnosti, temu primeru oblikuje in izvaja svoje zavarovalniške aktivnosti .


 V primeru, da gre za vodilno zavarovalnico to pomeni hkrati dobre, kot tudi manj dobre lastnosti. Vodilna pomeni, da ima največ uspeha. Če gre za daljšo prisotnost na trgu to pomeni tudi večje ali celo največje izkušnje med vsemi ostalimi. To lahko izkoristi pri številnih aktivnostih, kot je recimo izračun zavarovanja, ugodnosti pri sklepanju zavarovanj, boljše storitve ter v številnih drugih lastnostih. Aktivnosti drugačne, v primeru, da je položaj na istem trgu zaznamovan z manjšim tržnim deležem, ali pa gre za novinca na trgu. Takrat je izračun zavarovanja, ugodnosti ter številne druge aktivnosti potrebno drugače oblikovati in izvajati. Za izračun zavarovanja ima takrat zavarovalnica na voljo manj tako kakovostnih, kot tudi količinsko manj informacij na voljo. Zanašati se mora ali na svojo preteklost na drugih trgih, sicer pa na splošno znane in dostopne vire informacij. Prav sam izračun zavarovanja kaže na položaj določene zavarovalnice na točno določenem trgu.

Zavarovane pravzaprav ne zanima toliko kakšen je položaj zavarovalnice na določenem trgu v primerjavi z drugimi, bolj je pomembno, da je zanj izračun zavarovanja ugoden v vseh svojih lastnostih. Pri tem je informativno lahko boljši v obljubljenih storitvah, nekateri pa imajo izkušnje tudi iz preteklih obdobjih. Grez za primere, kjer se iz preteklosti ve, kakšna je kakovost zavarovalniških storitev. Vsi si seveda želimo kar se da dobre storitve. To pomeni, da nam zavarovalnica do potankosti izpolni obljube.

Ni komentarjev:

Objavite komentar