sreda, 8. januar 2020

Čelade za različne aktivnosti

Pri mnogih nekoliko bolj tveganih aktivnostih je varnost na prvem mestu, pri tem pa se najbolje izkažejo čelade. Pravzaprav to velja za praktično vsako aktivnost v naravi, če zapustimo urejene poti in steze. Prav tako moramo glavo dobro zavarovati pri kolesarjenju, tudi če ostajamo na urejenih stezah in v urbanih območjih. Ne moremo si namreč privoščiti tveganja, saj ima lahko vsak udarec hude posledice, še posebej pri večjih hitrostih in v okolju, ki ni posebej prijazno do občutljivih delov telesa. Čelade so na kolesu izjemno uporabne, prav tako pa jih uporabljamo pri drugih aktivnostih, kjer tvegamo padec ali trk pri višji hitrosti – predvsem pride na misel smučanje oziroma bordanje. Na koncu pa ne smemo pozabiti še na alpinistične čelade, ki jih je pogosto priporočljivo nadeti na glavo tudi v primeru, da se ne posvečamo plezanju. Kaj lahko se namreč zgodi, da kakšen kamen zaide z višje poti in pade proti pohodnikom pod njo.

otrok s čelado

Odlike dobre čelade

Izbira čelade morda ne bo enostavna, čeprav se verjetno vsakomur zdi, da dokaj dobro ve, na kakšne odlike moramo biti posebej pozorni. Seveda lahko izpostavimo splošno kakovost, kar pomeni, da se izogibamo najcenejšim izdelkom. A to še ne pove veliko. Pri izbiri čelade je posebej pomembno to, da nam dobro pristoji in povsem ustreza velikosti in obliki glave. Seveda so ti izdelki običajno precej prilagodljivi, tako da lahko dober učinek dosežemo tudi naknadno. Pametno je, da že v prodajalni preizkusimo različne izdelke in ocenimo svojo izkušnjo, pri tem pa upoštevamo nekatere druge dejavnike, ki se pojavijo šele pri uporabi. Pri nakupu čelade lahko zaupamo priljubljenim in priznanim izdelkom, ki običajno ponujajo kar najboljšo kombinacijo dobrodošlih odlik. Poleg tega pa moramo biti pazljivi tudi pri uporabi čelade – ob vsakem močnejšem trku ali udarcu je treba površino dobro pregledati, po možnosti pa izdelek kar zamenjati, saj vse poškodbe niso vidne.

Bogato ponudbo čelad za vse vrste športov in aktivnosti poiščite v trgovinah Hervis in v spletni trgovini www.hervis.si.

Ni komentarjev:

Objavite komentar