sobota, 4. januar 2020

Okroglo brušenje uvrščamo med postopke fine obdelave


Kovinsko predelovalna industrija je v zadnjih letih izjemno napredovala. Eden od razlogov je tudi ta, da so se tehnološki postopki bistveno izpopolnili ne glede na to za katero fazo proizvodnega procesa gre. Ena od teh faz je tudi brušenje, ki ga uvrščamo med postopke fine obdelave različne površine. V kolikor gre za okroglo obliko površine, potem je najbolj primerno okroglo brušenje obdelovancev.

brusilni stroj za okroglo brušenje

Z okroglim brušenjem dosežemo gladkost in sijaj izdelka

V kovinarstvu in orodjarstvu se tako najpogosteje ukvarjamo z okroglimi izdelki, ki imajo obliko cevi. V kolikor želimo pri njih doseči čim bolj gladko in kvalitetno površino, je potrebno uporabiti postopek fine obdelave, ki mu pravimo brušenje. Pri tem postopku gre za postopno odvzemanje tankega sloja materiala in na ta način dosežemo veliko natančnost.

Natančno izvedbo omogočajo brusilni stroji, ki so opremljeni s posebnim merilnim sistemom, ki zagotavljajo natančno izvedbo. Na ta način se odpravi hrapavost izdelka in se poveča njegov sijaj ter gladkost. Okroglo brušenje je tako nujno potrebno za popoln videz izdelka.

Okroglo brušenje omogoča višjo kakovost izdelkov

Glede na to, da se v kovinski industriji najpogosteje ukvarjamo s postopki kot so varjenje, rezanje, struženje, rezkanje in še kaj, je pogosto potrebno za dosego čim bolj kakovostnega izdelka ali polizdelka uporabiti različne tehnike brušenja med katerimi je okroglo brušenje še posebej pomembno. Poleg tega, da z njim odpravimo hrapavost materiala, pa poskrbimo tudi za gladkost varjenih šivov ali neestetsko odrezanih robov.

Sodobni brusilni stroji, na katerih se danes izvaja okroglo brušenje, omogočajo bistveno večjo natančnost in ponovljivost. To pomeni, da z natančnimi nastavitvami lahko brusilni stroj zbrusi celo serijo izdelkov do milimetra natančno.

Okroglo brušenje s sodobnimi brusilnimi stroji

To pa še ni vse. S sodobnimi brusilnimi stroji je celoten postopek brušenja bistveno hitrejši. Vrhunsko krmiljenje in sodobni merilni sistem omogočata natančno strojno obdelavo in okroglo brušenje, ki bo bistveno pospešil vašo proizvodno izdelkov ali polizdelkov.

Dejstvo je, da kakovostno okroglo brušenje lahko dosežete le z natančnimi brusilnimi stroji, s katerimi lahko brusite različne materiale, tako kovine kot tudi nekovine. Z njimi je celoten postopek tudi veliko bolj enostaven in preprost.


Ni komentarjev:

Objavite komentar