ponedeljek, 16. marec 2020

Lesene igrače so osvojile svet

V preteklosti so bile vse igrače narejene v večini iz lesa, saj se les enostavno oblikuje in tudi enostavno pridobi. Lesa je bilo vedno dovolj na voljo in tako so starši lahko tudi sami izdelali kakšno manjšo igračo, s katero se je zabaval njihov otrok.
Z izumom plastičnih igrač, so lesene igrače postale nezanimive in otroci jih niso želeli več imeti. Dandanes pa strokovnjaki zopet poudarjajo pomen razvojne lesene igrače, ki lahko našemu otroku prinese ogromno pozitivnih stvari. 

Zakaj je dobro da se odločimo za razvojne lesene igrače?

Razvojne lesene igrače prinašajo veliko prednosti, ki so jih začeli opažati tudi starši. Vsekakor je na prvem mestu to, da so razvojne lesene igrače otroku prijazen, saj nimamo nobenih škodljivih dodatkov, ki jih velikokrat vsebuje plastika.

lesene igrače


Poleg tega, da so razvojne lesene igrače zdrave so tudi odlične za razvoj otrokovi motoričnih sposobnosti, saj so popolnoma drugače izdelane, kot klasične plastične igrače.

Z nakupom razvojne lesene igrače burimo otrokovo domišljijo

razvojne lesene igrače so za uporabo bolj zahtevne in zato se mora otrok pri igri bolj potruditi. S tem pa razvija svoje sposobnosti in znanja. Ker so razvojne lesene igrače izredno trdne, se ne bodo takoj uničile. Preživele bodo tudi padce in ugrize.
Otrokovo razmišljanje in njegovo domišljijo spodbujajo zato, ker nimajo dodanih nobenih baterij, elektrike ali celo računalniškega sistema, ki otroke animira. Med igro mora otrok vse narediti sam. Čeprav so razvojne lesene igrače veliko dražje kot plastične, se nam njihov nakup na dolgi rok obrestuje, saj nam bodo dlje časa trajale.

Ni komentarjev:

Objavite komentar