sobota, 22. avgust 2020

Avalon je igra zavajanja in blefiranja

 

Za igro avalon morda do sedaj še niste uspeli prav nikoli slišati. Če pa ste veliki ljubitelji družabnih iger, tovrstno igro najverjetneje že poznate in ste jo celo uspeli že igrati. Igra avalon je najpogosteje označena kot igra, ki v ospredje postavlja fantazijski svet, ki je prepojen z zavajanjem in blefiranjem.

Fantazijski svet igre avalon vključuje dobro plati in zlo. Za dobro stran skrbi kralj Artur, na drugi, zlobni strani, pa se nahaja zlobni Mordred. Igra je namenjena od 5 do 10 igralcem, traja približno pol ure, namenjena pa je vsem, ki ste že dopolnili vsaj 12 let.

Kratka vsebina igre avalon

Pod vodstvom kralja Arturja so se zbrali vitezi okrogle mize. Skupaj pripravljajo načrt, kako bodo ljudstvo pripeljali nazaj na dobra pota. A med njimi se nahajajo tudi zlobni služabniki Mordreda. Ti bodo naredili prav vse, da bi načrt dobro mislečih vitezov in kralja propadel.

Čar igre avalon je tudi sumničav pogovor med samimi igralci. Pogovor se neredko spremeni tudi v precej prijateljsko zasliševanje. Igra je zlasti dobrodošla za večje skupine, ki bi se radi preizkusili v nekoliko drugačni in zanimivejši namizni igri. Pozornost pri igri je zlasti usmerjena na obraze igralcev.

igra avalon


Vrhunec igre avalon

Za igro avalon je značilno, da se zelo lepo stopnjuje. Svoj vrhunec igra praviloma doživi čisto na koncu. Ves čas igre pa seveda vlada velika napetost, sum pa se z enega igralca ves čas seli na drugega. Zato je vse skupaj še toliko vznemirljivejše.

Igra vam je na voljo za nakup tudi na spletu.

Ni komentarjev:

Objavite komentar