nedelja, 27. september 2020

Obutev za različne letne čase in namene

 

Pri nakupu oblačil in obutve nismo pozorni samo na namen uporabe in na materiale, temveč tudi na letni čas, v  katerem jih bomo nosili. Ne glede na to, za kateri letni čas nakupujete oblačilo ali obutev, pa je pomemben še sam izgled in da se v kupljenem kosu odlično počutite.

obutev


Pri izbiri nove obutve je še posebej pomembno, da pred nakupom obe obuvali, levo in desno, preizkusite. Pomemben je tudi čas nakupovanja. Če želite, da se vam bo obutev popolnoma prilegala na nogo, potem je najboljši čas nakupovanja pozno popoldne. V tem času so stopala oziroma noge nekoliko bolj utrujene in kažejo pravo obliko in ne nazadnje tudi velikost.

Izbira poletne obutve

Poletna obutev naj bi bila čim bolj lahka in naj bi nogam dopuščala čim več svobode. To pomeni, da je del noge odprt. To vam bo omogočilo, da vam v prav nobenem obuvalu ne bo prevroče.

V poletnem času so zlasti priljubljene japonke, po katerih posegajo tako moški, ženske, odlično se obnesejo tudi na otroški nogi. A tudi pri tej vrsti obutve pazite, kateremu proizvajalcu boste najbolje zaupali. Niso vsake japonke zasnovane enako in dovolj kakovostno.

Izbira zimske obutve

obutev

Zimska obutev vas mora kar se da dobro zaščititi pred mrazom in mokroto. Na trgu lahko izbirate med številnimi kosi kakovostne zimske obutve. Ne nazadnje si kupite tudi povsem preproste škornje, ki sicer niso najbolj privlačnega videza, a jih boste lahko koristno uporabili na primer pri kidanju snega in podobnih zimskih opravilih.

Ni komentarjev:

Objavite komentar