ponedeljek, 26. april 2021

Najpomembnejša vprašanja pri nakupu vrtnega pohištva

 vrtno pohištvo

Vrtno pohištvo mora biti ravno tako dobro zasnovano kot pohištvo za notranje prostore. Še preden vas premamijo lepi in moderni kosi, si raje postavite ključna vprašanja, ki vas bodo pripeljala do izbire najustreznejše opreme za vaš vrt, teraso ali balkon.

Ključna vprašanja pri izbiri pohištva za zunanje prostore so, kje bo stalo pohištvo, kako pogosto ga nameravate uporabljati ter za kakšne namene, kje ga boste hranili, ko ga ne boste uporabljali, kakšnega sloga, da se bo kar se da dobro ujel s samo okolico.

Izbor materialov za vrtno pohištvo

Finalisti med materiali za vrtno pohištvo so zagotovo klasični les, bambus, ratan, kamen, jeklo, aluminij pa tudi plastika. Tradicionalno zasnovano pohištvo se praviloma poda na prav vsak vrt, teraso ali balkon. Pri izbiri lesa imata pomembno vlogo evkaliptus ali pa tikovina. Če se boste odločili za takšni drevesni vrsti, vam bo vrtno pohištvo zagotovo služilo primerno dolgo časa.

Izjemno priljubljeno pohištvo za vrt je tudi tisto, ki je izdelano iz ratana. Takšen material je lahko naraven ali umeten. Medtem ko je naravni ratan manj odporen na slabe vremenske pogoje, je umetni veliko bolj trpežen. Praktično gre za imitacijo naravnega ratana. Na sploh pa je takšen material priljubljen tudi zato, ker omogoča zelo hitro ter preprosto vzdrževanje ter nego pohištva.

Pohištvo za vrt iz umetne mase

Po drugi strani pa je odlična izbira tudi vrtno pohištvo, ki je izdelano iz umetne mase. Gre namreč za zelo praktično in dostopno vrsto, na trgu pa ga lahko najdete v številnih oblikah ter barvnih odtenkih. Ker je takšna vrsta zunanjega pohištva izjemno lahka, je preprosta tudi za zlaganje in ne nazadnje tudi za shranjevanje.

V različnih možnih oblikah ter kombinacijah je na voljo tudi aluminijasto vrtno pohištvo. Odlično se lahko kombinira tako z lesom kot tudi z umetno maso. Ker je dobro odporno na rjavenje, ima zelo dolgo življenjsko dobo. Čiščenje je nadvse preprosto, saj se ga da dovolj temeljito očistiti že samo z vlažno krpo.

Vrhunska dopolnitev vrtnega pohištva

Jedilna vrtna miza in stoli okoli nje so seveda obvezen del opreme. Kljub temu pa vrtno pohištvo lahko dopolnite še z nekaterimi na videz vrhunskimi dodatki. Dobrodošli so na primer servisni vozički, gugalniki, ležalniki in še kaj podobnega.

Ni komentarjev:

Objavite komentar