nedelja, 16. maj 2021

Jenga kot ena od najbolj priljubljenih in zaželenih družabnih iger

Igra Jenga je zagotovo dobro poznana vsem tistim, ki obožujete družabne igra v fizični obliki. Po drugi strani pa morda za tovrstno igro slišite prvič. Ne glede na to, vam je igra dostopna skorajda v vsaki bolje založeni specializirani prodajalni z družabnimi igrami in igračami.

Vas zanima, kaj pravzaprav pomeni beseda Jenga. Ta v svahiliju pomeni graditi oziroma gradi, ker gre namreč za velelno obliko glagola. Smisel igre Jenga pa je postaviti stolp, in sicer iz lesenih blokov. Nato morate tovrstne bloke enega za drugim previdno odstranjevati. Izvlečene bloke nato postavljate na vrh stolpa. Najpomembneje pri tem pa je, da se stolp pri tem ne podre. Razburljivo, kajneda? Tudi na takšen način lahko hitro preverite, kako mirna je v resnici vaša roka.

igra-jenga

Na voljo je 54 lesenih blokov

Igra Jenga je torej lahko odlična priložnost, da se ob večeru pa tudi sicer skupaj s svojimi bližnjimi zberete v dnevni sobi ali pa jedilnici in odigrate vsaj eno partijo. Na voljo boste imeli kar 54 lesenih blokov, ki jih boste morali najprej postaviti v stolp. Vsak blok je dolg trikrat toliko, kot je njegova širina. Malenkost pa je manjši po višini kot po sami širini. Igra je za vas končana, ko se stolp podre. Zmaga pa tista oseba, ki je bila na potezi, preden se je konstrukcija podrla.

K igri torej lahko povabite prav vse družinske člane. Pravila so torej povsem preprosta, igra pa je tako zanimiva, da se jo boste le s težavo kar tako naveličali.

Igra Jenga naj bo del vsakega praznovanja rojstnega dne

Družabne igre so na sploh zelo dobrodošle tudi na praznovanjih rojstnih dni. Če boste v rojstnodnevno zabavo vključili igro Jenga, vaši gostje dogodka zagotovo ne bodo pozabili kar tako. Velika možnost pa je, da se zaradi vznemirljive igre vaša zabava nekoliko zavleče, a nič zato. Najpomembneje je, da se noro zabavate in imate lepo.

Po drugi strani pa je igra Jenga lahko odlično rojstnodnevno darilo. Kupite jo lahko tudi v spletni prodajalni, kjer so vam na voljo še druge zelo priljubljene in mikavne družabne igre.