torek, 25. maj 2021

Odrednica udobnosti pri igranju tenisa

Ukoliko se bavite tenisom i pitate se trebaju li vam tenisice za tenis odgovor je vrlo jednostavan. Da, trebaju vam. Naime, one su odrednica udobnosti na terenu dok igrate tenis jer ukoliko nosite neke druge tenisice, posebno one koje nisu namijenjene teniskim terenima, velika je vjerojatnost da vam neće biti udobno. Također, nećete moći postići željenu koordinaciju pokreta što će vam odvlačiti pozornost od igre, a kasnije će rezultirati i bolovima u nogama i leđima, a ponekad čak i žuljevima stoga je vrlo važno kupiti adekvatne tenisice za tenis.

tenisice za tenis

I oblik stopala je važan

Osim toga da kupite tenisice koje su klasificirane kao tenisice za tenis, vrlo je važno prilikom kupnje obratiti pozornost i na vašu vrstu stopala jer nisu sve dizajnirane za svaki tip stopala. Tri su osnovna tipa stopala: • ravno stopalo • visoko stopalo • normalno stopalo S obzirom da su ravna stopala najpodložnija ozljedama ukoliko imate takav tip stopala najvažnije je kupiti tenisice za tenis s naglašenom potporom. Ukoliko ste osoba s visokim stopalom, vaše tenisice za tenis trebaju biti vrlo izdržljive jer kod visokog stopala dolazi do povećanog trošenja tenisica. Ukoliko imate prosječno, normalno stopalo bez deformiteta, tada birajte one koje su vam najudobnije. U svakom slučaju, preporuča se savjetovanje sa stručnjacima u trgovinama tenisica koji će vam svojim savjetima pomoći u izboru idealnog modela.

Ne zanemarujte materijal izrade

Zbog velike ponude tenisica za tenis, njihovog lijepog dizajna i cijene, mnogi zaboravljaju kako je i materijal njihove izrade vrlo bitan te da uvelike doprinosi stabilnosti, potpori i udobnosti. Tako su primjerice platnene tenisice za tenis odlične u smislu prozračnosti, no nisu dobre kada govorimo o udobnosti. Ukoliko težite dobroj potpori tada birajte kožne modele ili pak one od vinila. Svaki od navedenih materijala ima svoje prednosti i mane pa je stoga najbolje izabrati modele koji su napravljeni od kombinacije materijala. U tom smislu vinila i koža će dati potporu, dok će platno osigurati prozračnost.

Više na hervis.hr

Ni komentarjev:

Objavite komentar