sreda, 15. maj 2013

Kaj ponuja smučanje na Rogli



Smučanje na Rogli je prav osebno doživetje. Tako doma kot po svetu je slovenska pokrajina prepoznana po njeni raznolikosti, ki jo sestavlja na tisoče dolin in številni hribi ter gore. Prav zaradi tega je pri nas izjemno dobro razvit zimski turizem, ki privablja tujce iz bližnje okolice pa tudi iz nekoliko bolj oddaljenih krajev. Med takšne naravne bisere spada tudi Rogla s svojim smučiščem, ki je obdano z mogočnimi gozdovi in prostrano zeleno naravo. Smučanje na Rogli predstavlja krasno doživetje, na kar opozarjajo in dokazujejo mnoga priznanja kakovosti, ki jih je smučišče pridobilo doma in celo v tujini.

Smučanje na Rogli običajno poteka na naravnem snegu, saj je tukaj narava vsako leto dovolj radodarna z njim. Vendar pa v primeru, da je zima toplejša kot običajno ali pa da je snežnih padavin malo, za primanjkljaj snega poskrbijo sodobni umetni sistemi za umetno zasneževanje. Tako je možno smučanje na Rogli že od jeseni pa vse do zgodnje pomladi, ko je v dolini že prijetno toplo.

Za vrhunsko smučanje na Rogli je poskrbljeno s kar 11 vlečnicami in z dvema štirisedežnicama. Smučanje na Rogli pa se razprostira na celih 100 hektarih dinamične površine. Smučišča so primerna tako da manj izkušene smučarje, ki se komaj učijo, kot tudi za tiste, ki že vrsto let izkušeno vijugajo po belih površinah. Starši si lahko smučanje na Rogli privoščijo tudi v samoti, saj je na razpolago vrtec za otroke. Med izjemno priljubljeno ponudbo na spada tudi nočno smučanje na Rogli, ki predstavlja prav posebno in edinstveno doživetje.

Ni komentarjev:

Objavite komentar