sreda, 29. maj 2013

Salomon superge in oblika stopala


Pri izbiri primernih superg znamke Salomon ne boste imeli velikih težav, saj so na razpolago različni modeli, ki so namenjeni različnim oblikam stopal. Glede na obliko stopala ločimo posameznike, ki so nevtralni tekači, tisti s supinacijo in tisti s pronacijo. Nevtralni tekači imajo naraven nožni lok na stopalu. Ti bodo imeli najmanj težav pri iskanju pravega modela Salomon superg. Vendar pa je posameznikov, ki bi imeli naraven nožni lok zelo malo. Največ je tekačev s pronacijo, to pomeni, da imajo precej nižji nožni lok kot ga imajo tisti z naravno obliko. Rešitev, ki jo ponujaj Salomon superge je nekoliko trši notranji del obutve, nekateri modeli pa imajo tudi dodatno stabilizacijsko enoto za peto.

Tekači, ki imajo problem s supinacijo, pa imajo nekoliko višji nožni lok. Ker je posameznikov s takšno obliko stopala najmanj, je tudi model zanje manj, zato imajo ti posamezniki največ težav, ko kupujejo superge. V tem primeru je najbolje, da oseba išče Salomon superge, ki nimajo nobenega dodatnega blaženja. Podplat superg naj bo izdelan iz čim bolj enovitih delov.

Za to, da boste izbrali najboljši model Salomon superg, ki bo primeren za vas, morate upoštevati, kakšen tip stopala imate. Najlažje boste to ugotovili, če si boste pobliže ogledali vaš star model superg. V primeru, da je enakomerno obrabljen, potem imate nevtralno stopalo. Če pa s izkaže, da so superge prekomerno obrabljene na zunanjih robovih, potem imate najbrž supinacijo. In nazadnje, če se izkaže, da je obrabljen nekoliko bolj srednji del in del pri prstih, pa gre najbrž za pronacijo.

Če boste kupili Salomon superge, ki so oblikovane za stopalo, kakršnega imate vi, potem boste kupili udobne superge, ki vam bodo pomagale pri izboljšali tehnike teka. Na dolgi rok je to izjemno pomembno, saj se tako zmanjša verjetnost nastanka poškodb, kar je navsezadnje tudi najpomembnejši vidik pri nakupu dobrih superg.

Ni komentarjev:

Objavite komentar