sobota, 15. junij 2013

Potovanje na Kitajsko

Potovanje na Kitajsko si morate privoščiti, še posebej, če na skrivaj hrepenite po nepozabnih izkušnjah. Ni boljšega načina za spoznavanje Kitajske, kot je potovanje v to zares ogromno deželo. Glede na to, da je od Slovenije zelo oddaljena, je treba vložiti kar nekaj denarja in časa, da bi čas na potovanju preživeli kar se da najbolj kvalitetno. Da boste lahko vstopili v Kitajsko, si je potrebno predhodno urediti vizum, ki ga dobite na veleposlaništvu Ljudske republike Kitajske v Ljubljani. Vizuma ne boste potrebovali, če boste obiskali Hong Kong ali Macao. Sam postopek pridobitve vizuma ni kompliciran, treba je le izpolniti določene formularje, sam proces pridobitve pa traja približno en teden. Potovanje na Kitajsko je treba načrtovati. Če se odpravljate s potovalno agencijo, vam je seveda veliko stvari prihranjenih, kot, če potovanje načrtujete sami.
V glavnem imajo vsa večja evropska letališča direktne linije do vseh večjih mest na Kitajskem. Potovanje na Kitajsko traja približno devet do deset ur, zato je smiselno, da si za ta čas, če ne morete na letalu spati, pripravite dobro knjigo. Kitajska je ogromna dežela z izjemno bogato kulturi ter z dolgo, a živahno zgodovino. A ne le bogata zgodovina, tudi v današnjem času je Kitajska svet zase in jo zares spoznate šele, ko stopite na njena tla ter zadihate njen zrak. Presenečenja, ki jih boste deležni na vsakem koraku, vam bodo v spominu ostali še zelo dolgo. Ko se odpravite na Kitajsko je prav, da predhodno od doma pogledate, kdaj imajo svoje praznične dni, saj so takrat zaprti državni uradi, pošte, delno pa tudi banke. Prav banko boste potrebovali, saj njihov yuan ni konvertabilna enota, kar pomeni, da jih lahko menjate le pri njih.
Pri tem vsekakor velja previdnost, nikoli denarja ne menjujte na neznanih lokacijah. Potovanje na Kitajsko je, če ste pripravljeni, nepozabna izkušnja.

Ni komentarjev:

Objavite komentar