nedelja, 2. februar 2014

Opis 10 najzanimivejših znamenitosti na Irskem


Mogoče bi se lahko malce pošalili in rekli, da med 10 najzanimivejših znamenitosti na Irskem zagotovo spadajo njene travnate površine. Vendar pa ta šala ni daleč proč od resnice. Irska je ena izmed najbolj zelenih dežel na svetu. Posejana je s prostranimi travnatimi površinami, v katere se ni težko zaljubiti. Zelena barva je njen zaščitni znak in Irci so seveda na to izjemno ponosni. Med 10 najzanimivejših znamenitosti na Irskem lahko prištejemo precej znamenitosti, ki se nahajajo v glavnem mestu Irske, to je v Dublinu.
Na seznam lahko brez dvoma uvrstite tako imenovani Trinity College, na katerem so se šolali znani ljudje, ki so imeli velik vpliv na umetnost in znanosti. Mednje spadata tudi velikana kot sta Oscar Wilde in Samuel Beckett. Univerza je bila ustanovljena davnega leta 1592. Prav tako lahko med 10 najzanimivejših znamenitosti na Irskem uvrstimo številne znamenitosti, ki se nahajajo v Nacionalnem muzeju Irske. V muzeju boste lahko videli številne znamenitosti, med katerimi so to artefakti stari več kot 9000 let. Bogata zbirka muzeja pa sega skozi celoten srednji vek.
Posebej zanimiva zbirka, ki spada med 10 najzanimivejših znamenitosti na Irskem, pa je namenjena obdobju med 1900 in 1921. Ker ima Irska izjemno bogato zgodovino, je veliko zanimivosti povezanih prav s tem. Dežela s tako dolgo in bogato zgodovino vam postreže tudi z izjemno likovno umetniško preteklostjo, ki si jo lahko ogledate v Nacionalni galeriji Irske. Tam se nahaja več kot 2.500 slik, med katerimi so tudi takšne, ki jih lahko uvrstimo na seznam 10 najzanimivejših znamenitosti na Irskem. Ogledali si boste lahko prekrasne akvarele, tiske in kiparske mojstrovine. Mnogi se bodo strinjali, da je prva na seznamu 10 najzanimivejših znamenitosti na Irskem znamenitost, ki ji pravijo Kilmainhamski zapori.
Odprli so jih že več kot 200 let nazaj, vanje pa so zapirali politične in običajne zapornike. Gre za posebej morbidno in temačno okolje, skozi katerega vas bo popeljal vodeni ogled in vam podrobne predstavil življenje zapornikov, ki si ga boste lahko ogledali tudi iz lastne osebne perspektive. Izkušnja je zagotovo zelo posebna in pusti globok vtis. Ljubiteljem narave pa svetujemo, da si na seznam 10 najzanimivejših znamenitosti na Irskem vpišejo še Wiclowsko hribovje. Tam se nahaja mistična keltska naselbina, ki sega v obdobje 6. stoletja. S to izkušnje se boste popeljali nazaj v preteklost in spoznali staro keltsko kulturo, na katero so današnji Irci posebej ponosni. Poleg kulturne znamenitosti pa je to hribovje pravi naravni zaklad, ki ga je potrebno uvrstiti med 10 najzanimivejših znamenitosti na Irskem.

Ni komentarjev:

Objavite komentar