sreda, 26. marec 2014

Turistična agencija – first in last minute ponudbe

Med izjemno priljubljene storitve, ki jih ponuja turistična agencija, spadajo tako imenovana last minute potovanja. Nekaj tednov ali nekaj dni pred potovanjem ostaja še nekaj prostih mest, ki jih turistična agencija ponuja po precej znižani ceni. Razlog za to je, da se ponudniku bolj splača zapolniti ta prazna mesta po znižani ceni, kot pa da ostanejo nezasedena. To je odlična priložnost za vse tiste, ki imajo radi bolj pustolovski pristop pri izbiranju dopustniškega kraja. Ne samo to, da nam z lastni minute ponudbo turistična agencija omogoči, da prihranimo nekaj denarja, ki ga lahko nato porabimo na dopustu za zabavo, ampak daje nam tudi možnost, da se pustimo presenetiti.

Izbiramo lahko med bližnjimi kraji, daljno tujino in seveda tudi med različnimi eksotičnimi kraji. Ob bok last minute ponudbi lahko postavimo tudi tako imenovano first minute ponudbo. Koncept te ponudbe je ravno obraten glede na prejšnjo ponudbo. Pri first minute ponudbi gre za planiranje dopusta precej pred odhodom, običajno nekaj mesecev prej. Tudi takrat je turistična agencija pripravljena ponuditi turistične pakete po precej nižji ceni. Cilj je ta, da se tako vnaprej organizira potovanje in čim prej zapolni mesta. Običajno pa first minute potovanja zahtevajo predplačilo, ki je lahko izraženo v odstotku cene turističnega paketa ali pa ima neko lastno fiksno ceno. Tudi first minute ponudbe pokrivajo praktično vse možne destinacije. Takšna storitev, ki jo ponuja turistična agencija, je koristna predvsem za tiste, ki imajo službeni dopust planiran vnaprej za celo leto. Tako lahko že pozimi planirajo poletni dopust, ker imajo znan termin, ko lahko odpotujejo, pri tem pa bodo privarčevali precej denarja. Storitve, ki jih ponuja turistična agencija, so lahko izjemno praktične.

Omogočajo nam hitro planiranje dopusta in prilagajanje našim zahtevam in okusom. Turistični agenti, ki si znajo vzeti čas in prisluhniti stranki, pomagajo pri izbiranju primernih turističnih destinacij in tako pripomorejo k temu, da bo dopust res nepozaben.

http://www.agencija-oskar.si/

Ni komentarjev:

Objavite komentar