torek, 3. marec 2015

3d televizija, zahteva premislek

3d televizija je novost, ki zahteva premislek kupca . Premislek kupca zahteva 3d televizija zaradi značilnosti, ki so sicer klasika vseh novih tehnologij. Nova tehnologija ima klasično svoje prednosti in slabosti. 3d televizija v tem pogledu ni nobena izjema. Vse nove tehnologije so v večini primeru na eni strani visoka investicija, na drugi strani so v veliki meri nepreizkušene med širšim krogom kupcev. 3d televizija je zato primerna predvsem za kupce, ki želijo biti prvi ter jih ne moti visoka investicija, sprejemajo pa tudi tveganje za morebitne napake in porodne težave.


Vsaka nova tehnologija se je največkrat izkazal porodnimi napakami v različnih obsegih. V nekaterih primerih je šlo za manjše nepravilnosti, ki so bile enostavno in hitro rešljive. Nekateri drugi primeri pa so zahtevali bistveno več aktivnosti, ki sodijo v poglavje uveljavljanje garancije. Vse podobne izkušnje so dobrodošle, ko se kupuje 3d televizija. Spomniti se velja na kakšno podobno novost, ter uveljavljanje pravic potrošnika. V prvi vrsti je dobrodošlo, da ima 3d televizija servisno podporo v naši bližini, prodajalec pa nudi tudi druge poprodajne ugodnosti. Ena najboljših poprodajnih ugodnosti, ki je znana tudi iz drugih področji in panog, je nadomestni sorodni izdelek. V času, ko se 3d televizija ali kakšen drug izdelek z drugih panog ali področij popravlja oziroma se odpravlja napake, lahko kupec z nadomestnim izdelkom, uživa vsaj podobne lastnosti.


Popolnost slike je zagotovo lastnost, ki privablja mnoge kupce. Gre za tradicionalno lastnost televizorjev, ki je prisotna vse od prvih televizorjev do današnjih sodobnih tv sprejemnikov. Iz generacije v generacijo se je popolnost slike nadgrajevala in spreminjala v vedno večjo kvaliteto. Kupci so običajno, potem, ko so pridobili izkušnjo z novo tehnologijo in bolj popolno sliko, to vzeli za standard. Predhodni oziroma starejših standard preprosto ni bil več dober. 3d televizija je investicija v popolnejšo sliko oziroma prikaz vsebine.

http://www.bigbang.si/tv-sprejemniki

Ni komentarjev:

Objavite komentar