sreda, 15. april 2015

Turistična agencija, odkrivanje neznanega sveta

Turistična agencija omogoča odkrivanje neznanega sveta . Neznani svet, ki ga turistična agencija omogoča odkrivati, se v marsičem spreminja. Potovalne razdalje so se v minulem stoletju v veliki meri spremenile. Nekoč je bilo nekaj deset kilometrov enako oddaljenih, kot danes nekaj sto kilometrov. Razlog za takšne spremembe, ki jih turistična agencija vnaša v svoj program, je razvoj in dostopnost prevoznih sredstev in njihovega napredka.



Ljudje so pred stoletjem in več v veliki meri hodili peš, danes je avto nekaj vsakdanjega tudi vožnjo z letalom si danes lahko privošči praktično vsak. Pogoj za takšno spremembo je predvsem v dostopnosti prevoznih sredstev, konkurenci na trgu in seveda dejavnosti, ki jo turistična agencija izvaja. Spremembe, ki jih turistična agencija uvaja, so povezne tudi z spremembami na področju destinacij. Danes klasična podoba ponudbe, ki je letovanje na morju v poletnih mesecih in smučanje ter druge zimske aktivnosti pozimi, so bile pred stoletjem obrnjene na glavo. Poleti so ljudje, ki so si lahko privoščili ponudbo, katero je nudila turistična agencija, odhajali v gorske kraje. Obratno so v zimskih mesecih, ljudje, ki so si lahko privoščili izbiro med ponujenimi destinacijami, katere je turistična agencija nudila, odhajali v obmorske kraje. V naši državi imamo nekaj lepih primerov, ki govorijo o takšnem razumevanju turizma pred stoletjem. Še več pa jih je v nekoliko oddaljeni okolici. Ker je bila pred stoletjem podoba državnih mej drugačna, je tudi temu primerno bila turistična ponudba drugačna.

Obmorski kraji so v veliki meri spadali pod eno državo, danes namesto tega imamo več držav. K sreči so meje, ki so v minulem stoletju zaznamovale vsakdanjik, stvar preteklosti, tako lahko v veliki meri govorimo o ponovnem enotnem prostoru. Kraji in ljudje so ponovno veliko bliže, kot v ne ravno oddaljeni preteklosti. Turistična agencija je svoj čas nudila drugačne storitve, kot jih nudi danes, nič drugače ne bo v prihodnosti.

http://agencija-oskar.si/

Ni komentarjev:

Objavite komentar