nedelja, 17. maj 2015

Tablični računalniki

Tablični računalniki postajajo vedno bolj priljubljeni zahvaljujoč svoji zmogljivosti, prenosnosti in pa seveda cenovni dostopnosti. Pred leti so bile tablice drage in okorne, njihova avtonomija baterije pa je bila slaba, a današnje naprave so vse prej kot to. Danes lahko že za dobrih ali nekaj sto evrov dobite res vrhunsko zmogljivo napravo, ki se lahko kosa z računalniki izpred nekaj let. Na tabličnih računalnikih lahko počnete marsikaj, izvrstne so za delo, kot tudi zabavo. Če tablici dodate tipkovnico, pa lahko z njo upravljate tako kot bi z osebnim računalnikom.




Prednost tablic je vsekakor prenosljivost, vzamete jo lahko na dopust, v šolo in še kam. Če boste tablico prenašali ali pa na vam svetujem, da ne pozabite na ovitek za tablični računalnik. Ti ovitki lahko preprečijo poškodbe in morebitne poškodbe ter razpoke na zaslonih, ki bi bile precej drage. Dovolj je že samo en neroden gib in tablica vam lahko pade po tleh, zabave pa je konec. Še en uporaben nasvet je ta, da si kupite kakšen polnilec več, sam imam tri, kar se marsikomu zdi veliko, a eden je vedno v avtu, eden v službi, eden pa doma.

Tablico lahko kupite v kateri izmed računalniških trgovin, prodajajo pa jih že skoraj povsod, na voljo so vam tudi v trgovskih centrih kot so Mercator in podobno, saj kot smo že rekli, so te naprave izredno popularne. Izbirate lahko med priznanimi proizvajalci kot so naprimer Samsung in pa Apple, te tablice so malce dražje, lahko pa kupite tudi tako, katere znamka ni poznana, te vas bodo prišle malce ceneje.

Ni komentarjev:

Objavite komentar