nedelja, 17. maj 2015

Prehlad priložnost obrambe

Prehlad je priložnost obrambe . Vsak organizem ima vgrajen obrambni sistem. Obrambni mehanizem je prilagojen okolici delovanja ter raznim drugim vplivom. Prehlad je največkrat znak, da je obramba odpovedala. Lahko pa je odpovedal tudi človeški čut za zavarovanje pred negativnimi posledicami. Prehlad je pogost v času, ko se dogajajo velike temperaturne in druge spremembe. Včasih smo premalo oblečeni, glede na zunanje temperature.



Pir tem imamo v mislih, da bo zadrževanje na prostem trajalo manj časa. Kar pa se ne izkaže za pravilno, posledično smo dlje časa nezaščiteni izpostavljeni negativnim vplivom iz okolice. Danes je takih napak veliko. Posledično se prehlad pojavlja velikokrat. Prehlad lahko v takih primerih preprečimo na enostavne, vendar učinkovite načine. Pri sebi moramo imeti vedno oblačila, ki nam zagotavljajo varovanje pred negativnimi vplivi iz okolja. Prehlad je včasih tudi posledica nespametnega ravnanja. Pojavlja se v času, ko zahtevamo hladnejše pogoje za bivanje. Predvsem poleti se temu primerno oborožimo z raznimi napravami, ki skrbijo za ohlajevanje prostorov v katerih bivamo. Z nespametnim ravnanjem lahko povzročimo prehlad. Zavedati se moram, da je potrebno pravilno nastaviti temperatur. Ljudje pri tem prevečkrat pretiravamo. Naprave nastavimo z pretiravanjem, kar pomeni, da smo izgubili stik z realnostjo. Včasih bi v takih primerih koristilo merjenje temperature. V primeru merjenja, bi spoznali, da je že nastavitev, ki pomeni minimalno ohlajevanje dobra. Temperatura nam to potrjuje.

Posledično bi preko tega podatka spoznali, da smo v prijetnem temperaturnem okolju, čeprav se nam zdi da temu ni tako. Na ta način se bomo izognili drastičnim spremembam in pretiravanjem pri nastavitvah naprav za hlajenje prostorov. V veliko primerih bi bilo dobrodošlo imeti meritve oziroma merilne naprave za temperaturo vedno na očeh, ter temu primerno nastaviti hladilne naprave. Pretiravanje pa v vsakem primeru opustiti, predvsem z mislijo na negativne posledice, ki jih lahko prinaša. Prehlad je posledica povečanega vpliva negativnih dejavnikov iz okolice.

Ni komentarjev:

Objavite komentar