nedelja, 31. maj 2015

Turistične agencije ali samoorganizacija

Turistične agencije organizirajo zanimiva potovanja za vse zelo različne okuse. Vendar turistične agencije niso edine organizacije, ki lahko organizirajo zanimiva potovanja. Namesto odločitve za turistično organizacijo se lahko oseba odloči za samoorganizacijo. Turistične agencije so organizacije, ki na trgu iščejo priložnosti. Seveda je normalno, da svoje delo cenijo. Kar se nenazadnje pozna tudi pri ceni storitve.



 Mnogim osebam ta razlika predstavlja izziv. Raje kot, da jim turistične agencije organizirajo potovanje, ter zahtevajo temu primerno nagrado, potovanje organizirajo sami. Uspešnost je lahko različna. Turistične agencije imajo v primerjavi s samoorganizacijo kar nekaj prednosti. Na določen kraj, prireditev, kulturno ali naravno znamenitost pozna pot, okolico, vse spremljevalne turistične in gostinske dejavnosti v okolici. Kar med drugim pomeni, da lahko izbira med vsem in izbere tisto, ki ji najbolj ustreza. Predvsem pa zaradi tega lahko ponudbi vrsto turističnih in gostinskih storitev v kratkem času. Posameznik bo težje na tako enostaven način našel vso množico turističnih in gostinskih storitev. Turistične agencije seveda ne morejo zadostiti čisto vsako željo. Preprosto ker zato velikokrat ni pogojev. Ker turistične agencije običajno storitve organizirajo za več ljudi, mora izbrati storitve, ki bodo ustrezale večini. Peščica bo ob tem nezadovoljna, večina pa bo vsaj v osnovi dobili vse, kar so od potovanja pričakovali.

Organizacija potovanja v samoorganizaciji je vsekakor bliže organizatorju, ker si sam izbere vse, kar mu je všeč in kar mu ustreza. Zavedati pa se mora, da je vsaka organizacija veliko več, kot golo zagotavljanje vseh turističnih in gostinski storitev. Na območju potovanja se lahko dogajajo dogodki, ki lahko pomembno vplivajo na kakovost storitve. Ker je turistični agenciji okolje, družba, ureditev, zakoni in vse drugo iz vsakdanjika bistveno bolj znano, je možnost negativnih lastnosti bistveno manj. Predvsem se zna turistične agencije izogniti negativnim lastnostim potovanja v prid dobre turistične in gostinske storitve za vse ali večino gostov.

http://agencija-oskar.si/

Ni komentarjev:

Objavite komentar