petek, 5. junij 2015

Optimizacija spletnih strani, plačljivo in drugačno urejanje

Optimizacija spletnih strani ima za cilj upoštevati urejenost spleta glede zahteve naročnika. Naročniki imajo s spletnimi stranmi različne cilje. Splet je danes postal sredstvo, ki omogoča doseganje različnih ciljev. Predvsem je splet zanimiv za trženje in informiranje. Z množičnostjo spleta se je klasično trženje preselilo na splet in postalo spletno trženje. Od klasičnega trženja se v bistvu ne loči, razlika je le, da je trgovina za razliko od klasičnega drugačna.



Spletno trženje velikokrat v največji možni meri odpravlja klasično trženje v množici značilnosti. Odpravljanje sestavnih delov klasičnega trženja ima mnoge koristi. Za potrošnjo in ponudbo je zanimivo predvsem odpravljanje čim večjega števila aktivnosti, ki se zgodijo na poti med ponudbo in povpraševanjem. Z zmanjševanjem števila aktivnosti se zmanjšujejo tudi stroški, kar pomeni več dobička ali ugodnejše cene . Spletno trženje se za uspešnost mora spoprijemati z mnogimi izzivi. Predvsem je zaradi mnogih značilnosti postalo zanimivo za klasične in nove ponudnike. Klasični ponudniki so že zdavnaj spoznali, da je možno na spletu uspešno tržiti z manj stroški, velikokrat tudi manj aktivnostmi. Za dober uspeh je v prvi vrsti pomembno, da je ponudba dosegljiva čim večjemu številu obiskovalcev spleta. Do izdelkov ali storitev, ki jih ponuja ponudba, dostopajo uporabniki na različne načine. Vsi, ki se zanimajo za določen izdelek ali storitev velikokrat ponudbo iščejo poredko iskalnikov. Rezultate iskanja preko iskalnikov nato poljubno razvrščajo in izbirajo.

Optimizacija spletnih strani ima pri tem predvsem nalogo, da ponudbo postavi na mesto, kjer bo odziv povpraševanja največji. Za to ima optimizacija spletnih strani na voljo več načinov. Plačljivi so enostavni, vendar nosijo določene stroške. Optimizacija spletnih strani je lahko uspešna tudi z nižjimi stroški. Takšna optimizacija spletnih strani je naravnana na aktivnosti, ki imajo isti cilj, včasih tudi rezultate, z nižjo investicijo. Mora pa zato optimizacija spletnih strani dobro poznati načine urejanja. Optimizacija spletnih strani je zanimiva aktivnost.

http://www.red-orbit.si/blog/optimizacija-spletnih-strani/

Ni komentarjev:

Objavite komentar