nedelja, 3. maj 2015

Življenjepis, pravilnost zapisa

Življenjepis zahteva pravilnost zapisa . Pravilnost zapisa življenjepis ima takrat, ko vsebuje vse zahtevane informacije . Življenjepis mora biti poleg tega pravilno oblikovan. Levo zgoraj mora življenjepis imeti podatke o kandidatu. Informacije sporočajo ime, priimek, naslov, kraj ter informacijo, kako lahko stopi potencialni delodajalec v stik z kandidatom. Danes sta najbolj koristni informaciji, ki sporočata kako lahko stopi potencialni delodajalec v stik z kandidatom, številka mobilnega telefona ter elektronski naslov. Pod temi podatki morajo biti navedeni podatki o potencialnemu delodajalcu oziroma osebi, na katero je življenjepis naslovljen



Pravilno zapisan življenjepis spodaj desno sporoča kraj in datum zapisa. Da gre za življenjepis mora biti v zapisu jasno razvidno. Vsebina se nanaša na dogodke iz življenja kandidata. Pri tem navedemo zgolj podatki, ki so povezani z namenom. To so predvsem osebni in kontaktni podatki, izobrazba, dodatna znanja in izobraževanja, izkušnje ter dejavnosti v prostem času. Osebni in kontaktni podatki so ime in priimek, rojstni podatki in zakonski stan. Informacija o izobrazbi vsebuje izobraževanja, ki so bila uspešno zaključena ter začetek in konec izobraževanja. Pod izobrazbo navedemo tudi ustanovo, ki je izobraževanje organizirala ter program in smer izobraževanja. Dodatna znanja in izobraževanja so lahko zelo pomembna pri odločanju. Kandidati z dodatnimi znanji in izobraževanji lahko prinesejo dodano vrednost, ki se odraža v lažjem opravljanju delovnih nalog, ter večji sposobnosti v smislu kvantitete ter kvalitete.

Dodatna znanja predstavlja znanje tujih jezikov, obvladovanje računalnika in vsa podobna znanja. Dodatna izobraževanja so razni tečaji, konference, seminarji in podobno. Izkušnje v vsebini življenjepisa vsebuje informacije o tem, kje je bil kandidat predhodno zaposlen, v katerem obdobju je bil zaposlen, kakšne naloge je opravljal na predhodnem delovnem mestu ali mestih, kakšne odgovornosti je imel in podobno. Vse navedene podatke kandidat potrdi z lastnoročnim podpisom. Življenjepis mora vsebovati vse koristne podatke, ki na kratko predstavljajo kandidata za delovno mesto.


Ni komentarjev:

Objavite komentar