sreda, 17. junij 2015

Zaposlitev in zaposlitvene priložnosti

Zaposlitev nudi zaposlitvene priložnosti . Zaposlitvene priložnosti so informacije, ki koristijo delodajalcem kot tudi delojemalcem. Zaposlitev je lahko pridobljena na različne načine. Delo predstavlja zaposlitev. Vsaka zaposlitev ima svoje splošne in specifične zahteve. Na eni strani ima delo določen del splošnih zahtev.



Hkrati pa zaposlitev za delo zahteva nekatere specifične zahteve. Delo ima splošne zahteve, ki veljajo za vsa podobna ali enaka dela v panogi. Pri tem prihaja do manjših razlik predvsem v specifičnih zahtevah, sicer pa razlik praktično ni. Zaposlitev je zato lahko lažje najti, saj je primernost za delo lahko v veliki meri splošna. Posebnosti, ki jih zaposlitev oziroma delo zahteva, pa se lahko velikokrat uveljavlja in zahteva kasneje. Zahteve delodajalca so lahko specifične na več različnih načinov. Vsak delodajalec ima lahko večji ali manjši obseg specifičnih zahtev. Specifične zahteve so lahko kraj dela, čas dela ter mnoge druge specifične zahteve. Narekuje jih delovna aktivnost oziroma zahteva naročnikov ali strank. Slednje delodajalec upošteva, ter jih kot zahtevane delovne aktivnosti pričakuje v največji meri izpolnjene. Njihova izpolnitev je lahko ocenjena na različne načine. V splošnem velja, da mora biti delo v celoti izpolnjevati zahteve. Zaposlitev je na ta način zagotovljena v prihodnosti. Pridobitev zaposlitve zahteva veliko aktivnosti. Predvsem je potrebno najti zaposlitve, ki ustrezajo delojemalcu. Sledi prijava na razpis. Ob tem je potrebno predložiti vse potrebne dokaze o ustreznosti delojemalca.

Sledi predstavitev delodajalcu, v kateri delojemalec predstavi sebe in svoje sposobnosti. Preizkusi primernosti so v nadaljevanju zelo različni. V nekaterih primerih je preizkusnih aktivnosti manj, v drugih pa so zelo zahtevne. Odvisne so predvsem od samega delodajalca. Na preizkusih se bodoči zaposleni mora izkazati kot primeren za zaposlitev. Napak je lahko več, na njih pa se lahko učijo vsi udeleženci. Tako delodajalec, kot delojemalec. Delodajalec lahko dobi zavrnjeno ponudbo. Zaposlitev nudi delo ter hkrati mnoge življenjske priložnosti in izzive.

več

Ni komentarjev:

Objavite komentar