sreda, 5. avgust 2015

Korzika, hribovit otok

Korzika je hribovit otok . Mnogi imajo o otokih napačno predstavo. Zdijo se jim večinoma ravninski z idealnimi življenjskimi pogoji. Idilično življenje sodi v ta okvir predstave. Vendar velikokrat temu ni tako. Korzika je živ primer. Otok je povečini gorat z visokimi vršaci, ki segajo več kot dva tisoč metrov v nebo. Le dobrih deset odstotkov površine otoka Korzika je ravninski priobalni pas.



Korzika zato obiskovalcem lahko nudi čudovito izkušnjo bivanja. Na njej se bodo dobro počutili tako tisti, ki radi hribolazijo, kot tisti, kateri radi poležavajo na plaži. Korzika lahko na ta način nudi čudovito dopustniško izkušnjo. Potovanje je možno na številne načine. Korzika je s celino povezana preko letalskega in ladijskega prometa. Te povezave lahko nudijo zelo čudovito izkušnjo. Hkrati pa je izkušnja tudi zelo različna. Ljudje si jo izberejo tako kot jim najbolj ustreza. Potovanje preko ladijskega prometa je izkušnja mnogih. Za dostop do pristanišča običajno izberejo cestno povezavo do luke. Od tod s trajektom prispejo na otok. Sledi pa še potovanje po otoku. Lahko se odločijo zgolj za eno destinacijo, ter bivanje v njej z morebitnimi obiski okolice. Lahko pa se odločijo za bistveno bolj razgibano potepanje po vseh različnih delih otoka. Možna je tudi hitrejša alternativa dostopa do otoka. Zanimiva je za vse, ki ne marajo po nepotrebnem izgubljati časa s potovanje. Prispejo hitro, uživajo predvideno število dni, ter se enako hitro vrnejo domov.

Izbira je seveda na strani turista. Možnosti je ogromno tudi z raznimi kombinacijami ponujenih možnosti. Tako ni njuno, da imamo celoten program obiska izdelan. Lahko se odločimo tudi za potovanje na slepo do prve destinacije. Od tu dalje pa se prepustimo tistemu, kar se nam zdi najbolje v danem trenutku. Nihče pa ne brani tudi izbiro raznih drugih opcij, predvsem takih, ki imajo večino programa natančno določenega. Korzika je za turiste zanimiva počitniška destinacija.

Ni komentarjev:

Objavite komentar