torek, 22. december 2015

Živčnost, sodobna težava

Živčnost je sodobna težava mnogih oseb. V sodobnem svetu je živčnost zdravstveni problem , s katerim se ubada vse več ljudi. Sama živčnost je od primera do primera različna. Različni so vzroki, posledice, oblike ter druge lastnosti. Ki posameznika ter njegove težave razlikujejo od druge posameznika. Med vzroki, gre iskati predvsem razne danosti kot tudi aktivnosti iz preteklosti. Tako je lahko živčnost posledica vsega, kar je določena oseba prinesla z rojstvom na svet. Na drugi strani pa je lahko živčnost posledica življenja osebe v točno določenem krogu oziroma okolju. Posledice, ki jih ima živčnost so prav tako različne.



 Spet je tu veliko dejavnikov, ki vplivajo na različen razvoj dogodkov in aktivnosti, katere pogojuje sama težava. Pomembno pri odpravljanju težav je urejanje življenja. To ne pomeni nujno revolucionarnih sprememb. Lahko se težave blaži ali odpravlja tudi na evolucijski način. To pomeni, da oseba ne posega po drastičnih spremembah, ampak se odloča, da bo obstoječe navade, aktivnosti in ostalo spremenila v majhnih razlikah ter postopoma. S tem bo veliko lažje prišla do pozitivnih sprememb, če se bo zavedala meje možnih sprememb. Meje možnih sprememb so točke, preko katerih se lahko dosega negativne lastnosti. Zato je bolje ostati znotraj meja možni sprememb. Preko meja zmožnosti človek velikokrat zaide na neznano področje. Kar pomeni, da ne bo znal obvladovati nove situacije, ker jo preprosto ne pozna. S tem si bo nakopal težave, katere ne bo mogel reševati. Predvsem pa ne bo mogel reševati osnovnih težav. Torej tistih, zaradi katerih se je odločil ukrepati. Velikokrat je bolje ukrepati postopoma.

Vsakodneven aktivnosti se lahko spreminjajo tudi bistveno bolj počasi in v zelo majhnih korakih. Tako lahko spreminjamo rutino v majhnih segmentih. Spremembe pomenijo približevanje bolj zdravemu načinu življenja. Živčnost je danes pogost problem številnih oseb, ki ne zmorejo obvladovati vsega, kar se dogaja v njihovi okolici.

Ni komentarjev:

Objavite komentar