ponedeljek, 21. december 2015

Imunski sistem lahko krepimo

Imunski sistem je učinkovita zaščita , ko ima sposobnost zagotovljeno. Človeka imunski sistem ščiti pred vdorom škodljivih snovi ali vplivov iz okolice. V okolici, kjer se človek giba, je nevarnosti za zdravje veliko. Človek se lahko poškoduje, lahko od ostalih oseb prejme številne negativne vpliva za zdravje, te na je splošno izpostavljen. Živeti zdravo za imunski sistem pomeni, da se zavedamo lastnosti in dejavnikov, ki nanj vplivajo.



Sam imunski sistem deluje dobro, ko ima zagotovljene pogoje. Dejavniki, ki vplivajo na imunski sistem so tako osebni, del pa jih prispeva okolica. Oseba lahko svoje sposobnosti krepi aktivno. V obdobjih, ko je sposobnost zahtevana, se učinkovitost in pripravljenost obrestuje. Pri tem velikokrat ni potrebno posebnega znanstvenega pristopa, ampak je dovolj razmišljanje po načelu zdrava kmečka pamet. To pomeni, da se zavedamo enkratnosti in celovitosti organizma. Vsak organizem deluje po svojih zakonitostih. Znati prisluhniti svojemu organizmu pomeni, poznati organizem v vseh svojih lastnostih. Veliko pri tem pomenijo izkušnje, del znanja pa pridobimo iz okolice. Lastne izkušnje so dobrodošle. Neposredno smo jih doživeli in jih doživljamo v paleti učinkov in značilnosti. Zato vemo, kaj nam pri določeni sposobnosti koristi in kaj nam škodi. Znanje iz okolice je prav tako pomembno. Lastne izkušnje so dobrodošle, vendar se na njih ne moremo vedno zanesti. Izkušnje so velikokrat od aktualnega časa oddaljene. Kar pomeni, da niso nujno aktualne in osvežene z novostmi, ki se danes zelo hitro dogajajo.

Predvsem razvoj znanosti in tehnologije je vedno bolj aktiven in poln novosti in sprememb. Na podlagi tega imamo na voljo številne nove možnosti. Kako dobro se bodo izkazale v našem primeru ne vemo. Zavedamo pa se, da možnosti pomenijo potencialne dobre osebne izkušnje. Tako kot so naše dosedanje izkušnje za imunski sistem bile nekoč zgolj preprosta možnost. Imunski sistem ni sama po sebi umevna, ampak zahteva velik človekov prispevek, če želimo imeti njene optimalne učinke zagotovljene.

Več

Ni komentarjev:

Objavite komentar