četrtek, 24. marec 2016

Chamonix, ponudba z odliko

Chamonix je smučanje, ki ga obdaja izjemno lepo in edinstveno naravno okolje . Mnogi Chamonix povezujejo z Mont Blancom, ki velja za eno najvišjih evropskih gora. Smučarji pa kraj in okoliš poznajo predvsem izjemne nadmorske višine smučanja. Smučati je mogoče z višine skoraj štiri tisoč metrov, za vse ljubitelje nižje ležečih smučarskih prog, pa so na voljo proge od tisoč nadmorskih metrov dalje.



Ponudba z odliko pomeni, da lahko Chamonix nudi marsikaj več in na višjem nivoju kot konkurenca. V tem primeru je to prekrasna narava, odlične smučarske zmogljivosti, center športnih in kulturnih dejavnosti. Način življenja je nalezljiv, zato ne presenečajo tradicionalni turisti, ki svoj počitniški prostor pod soncem ne bi zamenjali za nič na svetu. Gostoljubnost je na visokem nivoju, zato se jim vsako sezono pridruži veliko novih, ki so bodisi dobili dobre reference, jih zanima kaj vleče tradicionalne turiste ali pa sodijo v skupino tistih, kateri radi iz leta v leto obiščejo različne dežele. Chamonix jim omogoča, da obogatijo svoje počitniške ter tudi splošne izkušnje. Izbrati je mogoče bolj ali manj dolge proge, proge, ki so specifično namenjene posameznim skupinam ali takšne, katere so splošno dobre, nadalje je moč izbirati svoj prostor na smučišču še po številnih drugih kriteriji. Skupno Chamonix nudi preko sto petdeset kilometrov prog, ki se raztezajo na treh glavnih območjih. Najdaljša steza je dolga štiri kilometre.

Posebnost ponudbe so tri manjša smučarska središča, ko so namenjena otrokom, začetnikom ter vsem, ki raziskujejo nove smučarske tehnike. Poleg smučanja je možno izkoristiti odlične pogoje za tek na smučeh, drsališče, pohode s krplji ter številne druge ponudbe. Chamonix ima odlične prometne povezave, kar je dobra novica za vse, ki se želijo udobno prevažati brez klasičnih šoferskih obveznosti. Vse kar jim je potrebno storiti je izbrati destinacijo, se udobno namestiti in pustiti razvajati. Chamonix je z eno besedo bogata tradicija turizma.

http://skifun.si/francija/chamonix/

Ni komentarjev:

Objavite komentar