petek, 11. marec 2016

Mena, spremenimo življenjski slog

Mena je pogosto motiv za spremenjen življenjski slog Življenjski slog si vsak človek ustvari skladno z željami in zmožnostmi. Veliko vpliva imajo človeške navade , ki jih odrasla oseba pridobi skozi proces odraščanja. Sestavljene so iz številnih aktivnosti, preko katerih oseba samostojno odloča o tem, kakšen bo njen vsakdanjik in posledično prihodnost. Na življenjski slog pa vplivajo tudi spremembe, na katere človek nima vpliva.



Dokler nam zdravje služi in smo dobrega zdravja, se negativnih posledic, ki jih prinaša mena niti ne zavedamo. Zato pa med drugim počnemo stvari, katere ne prispevajo k dobri izkušnji. Mena v izvirniku pomeni prenehanje menstruacije. Z njo prihajajo številne spremembe, ki so v nekaterih primerih prisotne že po štiridesetem letu starosti, v drugih pa po petdesetem letu starosti. Vsi nasveti, preko kateri bi lahko mena bila doživeta sprejemljivo, so večinoma splošni. V nekaterih primerih pa prihaja do odstopanj. Poleg starosti, na to kažejo v motnjah in simptomih. Zdravljenje je lahko hormonsko ali naravno. V prvem primeru gre za dodajanje estrogena. Ta odpravi znake pomanjkanja. Naravno zdravljenje je namenjeno ženskam, ki hormonskega zdravljenja ne morejo uporabljati. V mnogih primerih, pa gre tudi za priseganje na naravne načine zdravljenja. Obravnava je v vsakem primeru osebna. Naravno zdravljenje težav, katere povzroča mena je v spremenjeni telesni aktivnosti in prehrani. Obstajajo tudi zdravila naravnega izvora. Pred jemanjem se je dobro prepričati o vseh lastnosti le-teh. Pomembna je visoka farmacevtska kakovost pripravkov, dokazana varna uporaba na velikem številu bolnic ter odobritev uporabe s strani ustreznega organa.

Vsem drugim se je bolje izogibati. Veliko koristnega lahko, ob težavah, ki jih prinaša mena, najdemo tudi v ljudski medicini ter izkušnjah oseb, katerim zaupamo. Verjetno bo za najboljšo rešitev pa prinaša mešanica aktualnih strokovnih dognanj, strokovnega pregleda in nasveta ter izkušenj ljudske medicine. Mena je lahko sprejeta, obravnavana in zdravljena na različne načine.

Ni komentarjev:

Objavite komentar