nedelja, 17. april 2016

Kolesarstvo, navdušuje množice

Kolesarstvo je šport, ki navdušuje množice . Kolesarstvo navdušuje množice v velikem obsegu, na praktično vseh koncih sveta. Najbolj pa v deželah in regijah, ki so temu športu tradicionalno zvesti . V deželah, kjer je kolesarstvo način prevoza širokih množic takšnega navdušenja ni, saj je povezano predvsem z napornim premagovanjem vsakodnevnih poti. Navezanost na šport v deželah razvitega sveta ni naključje, saj imajo ti predeli sveta na eni strani vse naravne in druge danosti, iz preteklosti ali aktualnega časa pa tudi ambasadorje.



Ti so naravne in druge danosti območja izkoristili in se na njihovem temelju uvrstili med elito. Ambasadorji smo lahko tudi sami, pri napredku in uspehu nas praktično nič ne ovira. Edini pogoj je, da svoje sposobnosti pretvorimo v rezultat. Zelo pomemben za tako kolesarstvo kot vse druge športe je pravi začetek. Predvsem moramo pridobiti vztrajnost, ki je pomembna osnova uspeha. Pomaga nam premagovati ovire, katere so velikokrat predvsem namišljene in obstajajo le v glavi. Najbolj bomo napredovali, če jih znamo hitro in učinkovito rešiti. Kolesarstvo je napor, vendar ga moramo znati odmisliti. Vožnja po prijetni pokrajini v prijetnem vremenu je v tem primeru dobra rešitev. Temelji pa na psihični pripravljenosti in moči. Vsak, ki kolesarstvo pozna ve, kako pomembno je znati se prepričati v sposobnosti, ko te primanjkujejo, do cilja pa je še dolga pot. Pri rekreativcih se ravno na tej lastnosti ločijo napredni od povprečja. Kdor ne odlaša spopada z oviro bo prej našel učinkovito rešitev zanjo in tako storil pomemben korak napredek.

Ter preko naslednjih ovir napredoval bistveno hitreje. Povprečje se bo takrat v najboljšem primeru ukvarjalo z oviro, ki so jo napredni že zdavnaj osvojili. Napredek je danes možno tudi kvalitetno in enostavno nadzorovati, predstavlja pa pomembno pridobitev. Obremenitev je optimalna, kar pomeni optimalno razmerje med porabljeno močjo in doseženim učinkom. Kolesarstvo je zdravju koristna aktivnost.

Ni komentarjev:

Objavite komentar