četrtek, 19. maj 2016

Alta skladi, donos, varnost in likvidnost

Alta skladi so lahko varna naložba . Predstavljajo pa tudi dodatne prednosti, kot so donos, likvidnost in fleksibilnost. Varna naložba pomeni, da Alta skladi naložbeniku predstavljajo možnost pridobitve določenih finančnih sredstev v prihodnosti. Glede na bolj ali manj oddaljeno prihodnost so lahko tudi različno izbrani. Najbolj pa vplivajo na to kateri Alta skladi bodo izbrani cilji naložbe postavljeni s strani naložbenika. Pomembno je, da so realni in ne gre za preoptimistična ali preveč pesimistična pričakovanja.



Preoptimistična pričakovanja so takrat, ko računa z večjimi donosi, kot jih je moč realno pričakovati. Obratno pa preveč pesimistična pričakovanja negativno vplivajo težje doseganje ciljev. Alta skladi so med seboj različni prav z namenom boljšega prilagajanja individualnim zahtevam naložbenikov. Izbira ni zahtevna za vse, ki imajo s takšnimi naložbami izkušnje. glede na preteklost bodo izbrani Alta skladi, ki so bodisi enaki ali različni. Enaki skladi pomeni dobre izkušnje iz preteklosti, različni pa pomenijo spremembo lastnosti. Spremembe narekuje bodisi drugačen cilj naložbenika ali pa spremembe na trgu. Naložbenik je lahko že dosegel večji del cilja z tveganimi oblikami, v prihodnosti si želi to ohraniti z manj tveganimi oblikami. Spremembe na trgu lahko predstavlja nova ponudba na trgu, ki velja za rastočega v aktualnem času. Takšni Alta skladi ponujajo večje možnosti rasti, kot drugi. Pred odločitvijo je vsekakor dobro pregledat vse možnosti ter pogledati tako tiste, ki se nam zdijo po naši oceni najboljše, kot tudi nekatere druge možnosti.

Z omejevanjem izbora zgolj po svojih lastnih izkušnjah lahko zamudimo dobre priložnosti. Omejitve velikokrat pomenijo strah pred neznanim, hkrati pa zamujena priložnost hitrejšega doseganja ciljev. Premagovanje takšnih ovir nam omogočajo dobre reference, ki jih nudijo svetovalci in strokovnjaki. Pri postavljanju vprašanj se ne smemo ustrašit svojega morebitnega slabšega znanja, zahtevati pa moramo, da so odgovori našemu dojemanju in razumevanju primerni. Alta skladi veljajo kot dobra naložba na trgu.

Ni komentarjev:

Objavite komentar