sreda, 25. maj 2016

Europass, ponudba delodajalcu

Europass je delodajalcu ponujena kadrovska priložnost s strani potencialnega zaposlenega. Kandidat, ki išče novo delovno mesto, prvo delovno mesto ali na splošno išče delovno mesto, lahko kandidira bolje, če se zave situacije. Postaviti se mora v kožo delodajalca, na katerega bo Europass naslovljen.



Predno je objavil oglas za prosto delovno mesto je zaznal potrebo po njem. Iskanje ustreznega kadra je verjetno najprej izvedel v krogu svojega podjetja, ter povsod tam, kjer ima dostop do raznih, velikokrat internih informacij. Zaposlitvene informacije so v tem primeru govorile o pomanjkanju ustreznega kadra, zato je iskanje nadaljeval na širšem območju, to je trgu dela. Dobro je, če Europass to aktivnost razume, upošteva ter nenazadnje tudi izraža. Ker je izveden splošno in primerljivo, s tem pridobi zaposleni možnost izpostavitve konkurenčnih prednosti. Zato je koristno, da se predhodno dobro informiramo. V primeru, da gre za splošno znanega delodajalca je moč izvedeti potrebo po kadrih preko številnih indicev. O tem so včasih bolj ali manj odkrito zgovorni delodajalci sami na številnih sodobnih medijih. Potrebno jih je le spremljati. Uspešen Europass poleg tega upošteva okolje v katerem se podjetje oziroma potencialni delodajalec nahaja. Okolje lahko vpliva na številne dejavnike, ki se tičejo tako splošnih lastnosti podjetja, kot tudi kadrovskih lastnosti. Vse našteto je dobrodošel dodatek, ko se oblikuje Europass. Glavni sestavni deli so seveda klasični in ne smejo manjkati, pomenijo pa predstavitev kandidata. Poleg osebnih podatkov, podatkov o izobrazbi in ustreznosti je zelo pomemben način podajanja. Oblika je predpisana, vzorce je moč dobiti preko številnih virov, zato je ne gre spreminjati. Pravzaprav je dobrodošla, saj na ta način Europass na pričakovanih mestih delodajalcu ponuja informacije o kandidatu.

V primeru, da jih ni, to pomeni možnost za nezainteresiranost iskanja oziroma branja ostale vsebine. Europass je dogovorjena in izvirna oblika življenjepisa, nudi enostavno komunikacijsko sredstvo med potencialnima kandidatom in delodajalcem.

Ni komentarjev:

Objavite komentar