torek, 17. september 2013

Za doživetje aktivnih počitnic se odpravite na potovanje v Vietnam

Vietnam je azijska dežela s številnimi naravnimi lepotami in bogastvi. Verjetno se je marsikdo spominja po grozljivi in nesmiselni vojni, ki smo jo vsi spremljali po televizijskih sprejemnikih. Verjetno tudi iz razloga, ker je bila to ena izmed prvih vojn, ki je bila medijsko zelo dobro pokrita. Na splošno je Vietnam dežela, ki ima pestro, a hkrati zelo težko zgodovino, saj so bili pod tisočletno okupacijo Kitajcev, tukaj pa so bili tudi Španci, Nizozemci, Kmeri, Mongoli in Francozi, Američani so bili le zadnji v nizu dolgoletnih osvajanj njihovega ozemlja. Danes se ta država hitro razvija in je druga največja izvoznica riža na svetu. V nekaterih večjih mestih so vidni že tudi znaki globalizacije, najbolj izstopa največje mesto, nekdanji Saigon, zdaj preimenovan v Ho Chi Minh City. To je hkrati tudi največje mesto, ki ima približno sedem milijonov prebivalcev, je nekakšna gospodarska prestolnica države Vietnam, na kar opozarjajo visoke poslovne stavbe, prestižni hoteli, moderni nakupovalni centri. A glavno mesto Vietnama je Hanoi.

Za potovanje v Vietnam potrebujete vietnamski vizum, ki ga lahko urejate sami, lahko pa vam ga, seveda za doplačilo, uredijo v potovalni agenciji, s katero se odpravljate na pot. Prebivalci Vietnama so iskreno prijazni, materialne dobrine so jim veliko manj vredne, kot so jim medsebojni odnosi. V Vietnamu lahko uživate na dolgi obali Južnokorejskega morja, lahko se odpravite v njihovo bogato gorstvo ali pa uživate v prelepem kraškem svetu. Ena izmed znamenitosti, mimo katerih nikakor ne smete, je Halong Bay, ki je del svetovne dediščine Unesco. Tisočeri apnenčasti otoki, ki se dvigajo visoko v nebo so pogled, ki vas preprosto očara.

Na kar nekaj otokih so prave ‘kraške’ jame, nekatere od njih so zaradi turistov tudi osvetljene. Glavna turistična sezona in priporočljivo potovanje v Vietnam je med oktobrom in marcem .

Ni komentarjev:

Objavite komentar