nedelja, 3. november 2013

Zavarovalnica v avtomobilskem svetu


Če nameravate v kratkem kupiti nov avtomobil ali ste to ravnokar storili, potem je zavarovalnica prvi kraj, ki ga morate nemudoma obiskati. Zelo pomembno je, da med različnimi paketi za avtomobilska zavarovanja izberete tistega, ki vam najbolj ustreza. Zavarovalnica ima sicer že vnaprej pripravljene pakete, ki pokrivajo različne opcije, lahko pa se seveda tudi sami dogovorite, katere škodne primere bi radi v določen paket še vključili. Nedvomno je pomembno, da vam zavarovalnica v paket zavarovanja vašega novega avtomobila vključi kasko zavarovanje.

 Pri tem pa morate biti pozorni na to, ali imate popoln ali le delni kasko. Delni kasko ne pokriva vseh škodnih primerov, kar pomeni, da se lahko sami odločite, katere bi radi vključili v vaš zavarovalniški paket za nov avtomobil. Najpomembnejše je, da vam zavarovalnica zagotovi kasko zavarovanje za parkirišča, saj se tam najpogosteje dogajajo nesreče z avtomobilom. Običajno pa je vedno tako, da novejši kot je avtomobil, večkrat je podrsan ali pa opremljen z novimi vdolbinami ali pa ostane brez stranskih ogledal. Zavarovalnica vam lahko ponudi tudi kasko, ki vključuje nadomestno vozilo. V primeru, da postane vaše novo vozilo zaradi popravila ali česarkoli drugega nedostopno, vam bo zavarovalnica nemudoma našla nadomestno vozilo za čas, ko čakate, da bo vaše vozilo spet vozno. Med najbolj nesrečne dogodke, ki lahko doletijo ponosne imetnike novega avtomobila, je kraja. Posebej če imate kakšno znamko avtomobila, ki je posebej na udaru tatov, je pametno, da ga zavarujete pred krajo. Za konec pa velja omeniti še možnost, ki jo predstavlja nezgodno zavarovanje voznika in potnikov.

Za primere, ko pride do nesreče, vam zavarovalnica ponuja možnost zavarovanja pred nezgodami, ki lahko pri tem nastanejo. Tisti, ki poleg sebe vozijo še tretje osebe, pa so zavarovani s tem tudi zato, da jih te osebe ne bi tožile, če bi bile udeležene v prometni nesreči med prevozom.

Preberite več o zavarovanjih tukaj

Ni komentarjev:

Objavite komentar