petek, 25. april 2014

Prevajalska agencija, garancija za dobro komunikacijo

Prevajalska agencija je porok za dober uspeh in uspešno predstavitev dejavnosti ali poslanstva preko komunikacije z tuje govorečimi sogovorniki. Dejavnost, ki jo prevajalska agencija izvaja se skozi stoletja ni veliko spremenila. Od antičnih časov, od koder izvirajo prvi znani zapisi o prevajanju, pa do današnji dni ostaja most med osebami , ki govorijo različne jezike. Prevajalska agencija je večje spremembe skozi čas doživela v sami urejenosti in organiziranosti dejavnosti, tehnologija in razvoj jo ravno tako ni obšla, jezik sam pa se kot vsaka živa stvar spreminja, skladno z okoljem v katerem prebiva.

 Kot poklicna dejavnost se je prevajalstvo prvič pojavilo v 20. stoletju, prevajalska agencija je v tem pogledu zgolj korak naprej, saj običajno združuje v učinkovit in uspešen tim več prevajalcev. Uspešna in učinkovita prevajalska agencija se neprekinjeno seznanja z novimi tehnologijami, ter jih tudi uvaja v okvir svoje dejavnosti, sledi pa tudi njihovem razvoju, saj kot povsod drugod na lovorikah ni modro zaspati. Jezik, kot živo bitje vsaka dobra prevajalska agencija neguje in skrbi za njegov razvoj s tem, da na eni stran sledi spremembam, ki so potrebne, na drugi strani z prevodi v različnih oblikah skrbi, da se spremembe jezika prenašajo v javnost in okolico. Prevajalska agencija ima v ponudbi različne oblike prevajalski storitev . Najbolj znani sta pisno prevajanje in tolmačenje.

Prva oblika prevajalskih storitev obsega prevode najrazličnejših besedil iz izvornega na ciljni jezik. Druga oblika skrbi za prevajanje govorjene besede, povod tam, kjer jezik predstavlja komunikacijsko oviro. Sodno overjeni prevodi in prevodi vsebin spletnih strani sta ravno tako obliki prevajalskih storitev, le da sta nekoliko posebni. V primeru sodno overjenih prevodih gre za dejavnost, ki jo lahko izvajajo redki prevajalci, ki jim je takšno prevajanje uradno omogočeno, svoj prevod lahko na ta način potrdijo z žigom. Prevajalska agencija z prevodom internetnih vsebin odpira razmeroma novo poglavje delovanja.

http://www.prevodialkemist.si/

Ni komentarjev:

Objavite komentar