sreda, 25. junij 2014

Hrvaška magnet za popotnike

Hrvaška je država, ki leži na jugovzhodu Evrope, na severu pa se dotika dežel Srednje Evrope. Raznovrstna pokrajina, ki jo na svojem zemljevidu Hrvaška obsega, je omogočala privlačnost dežele.

Privlačna dežela ima poleg raznovrstnega in zanimivega okolja, tudi prometnice in prometne povezave. Omogočajo njeno navezanost na prometne tokove. Z njimi je mogoča izmenjava dobrin, kultur, ali zgolj ogled ob počitku na poti. Poleg kopenskih poti Hrvaška premore tudi pomorske povezave, ki sledijo starodavnim potem, na seveda sodoben način. Hrvaška z dobrimi in pomembnim prometnicami, tako po kopnem, kot po morju, je svoje mesto hitro našla tudi na zemljevidu turističnih dežel . V času ko se je turizem začel razvijati kot svetovno pomembna dejavnosti, je Hrvaška prav na račun odlične lege in povezav hitro vstopila v krog turističnih dežel.

 Z dobro klimo je Hrvaška poleg kulturnih in naravnih znamenitosti postala zanimiv turistični cilj . Mediteransko podnebje, katerega vpliv je čutiti ob obali Jadrana ter delno tudi v notranjosti, je s svojimi blagodejnimi učinki privabila predvsem goste s celine, ki so se želeli na soncu pogreti v času, ko je njihov domač kraj ječal v objem leda in snega. Primer takšnega letovišča je Opatija. Kulturne znamenitosti, ki jih Hrvaška lahko na ogled ponudi izvirajo iz različnih obdobji, ter kažejo na bogato zgodovino, pomembnost območja ter vplive na okolico. Tako ima Hrvaška predvsem na račun pomembnosti pomorskih poti v starejših obdobjih na obali Jadrana tako stara mestna jedra, kot njihove ostanke vključene v gradbeni slog novejših obdobji. Na obali Jadrana tako ni težko najti elemente gradnje iz starejših obdobji, ki se bolj ali manj uspešno vključujejo v gradbene prijeme novejših obdobji.

 Nezgrešljive pa so večje stavbe in gradbeni podvigi starejšega datuma, ki zaznamujejo okolico mesta. Dubrovnika si brez obzidja praktično ne predstavljamo. Hrvaška je magnet za popotnike od najstarejših časov do današnjih dni.

Preglejte ponudbo hotelov na Hrvaškem tukaj

Ni komentarjev:

Objavite komentar