torek, 21. april 2015

Varčevanje za otroka, modra in racionalna odločitev

Varčevanje za otroka je modra in racionalna odločitev staršev ali skrbnikov. Starši ali skrbniki lahko varčevanje za otroka oblikujejo na več načinov. Važen je motiv prihrankov , ki ga zasleduje varčevanje za otroka. Motivi so lahko različni, v seštevku pa jih je lahko toliko kolikor je varčevalcev. Današnji trendi, ki jih varčevanje za otroka zasleduje, so usmerjeni predvsem k oblikovanju finančnega fonda za prihodnost.



V prihodnosti bodo odhodki za šolanje in razne podobne dobrine vedno bolj obremenjevali posameznika. Sistem šolstva se bo spreminjal, pričakovati je približevanje modelom, ki so v tujini že dolgo znani. Poleg tega lahko varčevanje za otroka motivira želja po izobraževanju otroka v tujini ali na kakšni točno določeni izobraževalni ustanovi. Varčevanje za otroka seveda ni nujno motivirano z njegovim izobraževanjem v prihodnosti, lahko je namenjeno za omogočanje drugih otrokovih aktivnosti v času ko odraste. Vsekakor je varčevanje za otroka racionalna odločitev. Višek denarnih sredstev lahko nalagamo in investiramo na razne načine. Mnoge investicije so tvegane na razne načine. V primeru, da varčujemo za otroka, je tveganje manjše. Predvsem, ko se odločimo za varne oblike naložb. Investicija v otrokovo znanje je nagrajena s posebno velikim donosom, ki ga ni mogoče meriti v običajnih finančnih oziroma ekonomskih merilih. Otrokova sreča, otrokova boljša prihodnost in mnoge druge plemenite lastnosti, so lahko posebna donosnost, katero nobena druga investicija ne more prinesti.

Zato velja med ponujenimi možnostmi investiranja, vsekakor najprej pomisliti na otroke ter njim namenjeno varčevanje. Vsekakor pa ne sme biti brezglavo. Na eni stani moramo skrbeti za lastno kakovostno življenje, otoku pa moramo v času varčevanja oblikovati čut za varčnost, optimalno potrošnjo, racionalno ravnanje z denarjem in podobne vrednost. V primeru, da jih otrok ne pridobi, s privarčevanim denarjem ne bo znal optimalno ravnati, kar lahko ogrozi naš cilj in namen varčevanja. Varčevanje za otroka mora biti oblikovano pametno in skrbno.

http://varcevalnica.alta.si/primerjalnik

Ni komentarjev:

Objavite komentar