torek, 9. februar 2016

Izbira kuhinjske opreme in pripomočkov

Ko opremljamo kuhinjo in izbiramo opremo smo odvisni od več dejavnikov. Dostikrat je problem že v samih cenah opreme, ki jo lahko dobimo že za nekaj tisočakov pa do opreme, ki jo kupimo za več 10.000 evrov. Poleg samega pohištva kuhinje je ena najbolj uporabljenih elementov v kuhinji kuhalna plošča. Glede na izbiro kuhalne plošče se bomo kasneje orientirali tudi pri nakupu posode. Če izberemo indukcijsko kuhalno ploščo bomo morali kupiti posodo, ki je primerna za indukcijske kuhalne plošče, medtem ko plošče na plin ali elektriko ne zahtevajo posode s posebnim dnom.



Poleg kuhalne plošče je med prvimi izbirami opreme tudi hladilnik, ki je nujen da hrana ostane sveža in obstane dlje ter pečica za peko. Če imamo v kuhinji prostor je potrebno kupiti tudi pomivalni stroj, ki nam prihrani ogromno časa pri pranju posode. Pri izbiranju kuhinjskih pripomočkov in opreme moramo paziti na to, da bomo te produkte vsakodnevno uporabljali kar nekaj let.

Ko smo kuhinjo opremili z opremo kot so pečica, kuhalna plošča, pomivalna korita, hladilnik, pult, miza in omare je čas tudi, da slednje napolnimo. Čas je, da nakupimo še srebrn pribor ter pa krožnike, ki jih bomo uporabljali ob kosilu. Če večkrat organiziramo večerjo za povabljene je primerno, da kupimo tudi nekaj več slavnostnih servirnih setov.


Med malimi gospodinjskimi aparati pa je zadnje čase zelo popularen grelnik vode gorenje, vedno bolj popularni pa so tudi sokovniki. Seveda so toasterji obvezna oprema kuhinje za pripravo čudovitih zajtrkov pa tudi multipraktiki in mešalniki, ki jih nujno potrebujemo, če smo vešči peki peciva in ostalih sladkih dobrot.

Ni komentarjev:

Objavite komentar