četrtek, 17. marec 2016

Rentno varčevanje odpovedovanje potrošnji

Rentno varčevanje je osebno odpovedovanje potrošnji za doseganje ciljev . Rentno varčevanje omogoča ustvarjanje prihodkov z odpovedovanjem potrošnji na učinkovit način . Prednost tega načina je v tem, da z izbiro optimalne vsote, obremenitev ni velika, mnogi jo praktično ne občutijo v času trajanja. Seveda pa je potrebno nekaj previdnosti. Vsaka oseba ima prihodke, odhodke in lastnino.



Rentno varčevanje jih mora upoštevati, saj so njihove značilnosti zelo različne pri vsakem posamezniku, skupaj imamo toliko značilnosti kolikor je oseb. Ker vsaka oseba po svoje ustvarja prihodke, po svoje troši in po svoje pridobiva lastnino. Prihodki so v osnovi odvisni od dela in od časa trajanja. Vsako delo ima različne zahteve, temu primerno je določeno delo bolj, drugo pa manj cenjeno. Čas trajanja je uradno določen in omejen, neuradno pa so možne tudi prekoračitve. Specifično pa so prihodki odvisni tudi od izobrazbe, delovne dobe, pogojev dela, zdravstvenega stanja ter drugih specifičnih lastnosti. Te predstavljajo glavne razlike, omogočajo pa tudi segmentirane. Rentno varčevanje je glede na prihodke lahko prilagodljivo. Ker v so v mnogih, točno določenih primerih specifike enake, lahko ustvarjajo skupine oseb z v osnovi podobnimi prihodki. Načeloma velja, da večji prihodek lahko prinese več privarčevanih sredstev, vendar je vse skupaj odvisno od odhodkov in lastnine. Odhodki so med seboj različni, lastnina pa zahteva razne oblike vzdrževanja, včasih pa je tudi denarno obremenjena preko davkov in raznih dajatev. Temu primerno se sredstva za varčevanje zmanjšajo. Vsako varčevalno osnovo, ki jo predstavlja točno določen znese, pa lahko zelo različno oplemenitimo.

Kar pomeni, da pridobimo več z različnimi možnimi naložbami. Rentno varčevanje ena od možnosti, obstaja pa v zelo velikem številu različic. Z njimi se banka ali drug ponudnik prilagaja različnim zahtevam varčevalcev. Velikokrat je rentno varčevanje pogled v prihodnost, saj je cilj ali namen določen in znan. Rentno varčevanje je enostavno, učinkovito in ne obremenjujoče .

Ni komentarjev:

Objavite komentar