sreda, 20. april 2016

Velika Britanija, mesto in podeželje

Velika Britanija je največji evropski otok. Razdeljena je na Anglijo, Škotsko in Wales, popotnikom nudi tako mestni vrvež kot razgibano in zelo raznoliko podeželje. Na otoku Velika Britanija se nahajata dve milijonski mesti in sicer prestolnica London z več kot sedem milijonov prebivalcev ter sredi otoka Brimingham z milijon prebivalcev, skupno pa več kot dvesto mest. Poleg prestolnice in Briminghama so večja mesta še Leeds, Glasgow, Sheffield, Bradford, Liverpool, Edinbrugh in Manchester.



Velika Britanija ima geografsko zelo raznoliko podeželje. Wales velja kot razgiban zelen travnik s številnimi narodnimi parki, Škotska je z izjemo območji na jugovzhodu in severozahodu hribovita in gorata, krasi jo dolga in razgibana obala, Anglija pa je mešanica zelene podeželske idile in mestnega vrveža, turiste navduši njena spektakularna obala. Podobno kot je Velika Britanija geografsko razgibana, tako razgibana je govorica. Vsaka regija ima svoj dialekt, po celotnem območju se govori Angleško. Barvitost jeziku daje škotska galščina, starodavni jezik Cornishi, ter tipično Valižansko na severu in zahodu Walesa in Irsko na območjih severne Irske. Pri načrtovanju potovanja se je dobro zavedati, vsebine določene ponudbe. Pomembne razlike nastajajo pri ciljih, stroških in času potovanja. Določen cilj potovanja v ponudbi še ne pomeni nujno našega cilja potovanja, razlika se kasneje pozna tako pri stroških in času potovanja. Velika Britanija je dobro prepredena z raznimi prometnicami, povezana pa tako s celino, kot sosednjimi otoki.

Potovanje lahko izberemo skladno s svojimi izkušnjami in željami v samoorganizaciji, ali pa si izberemo eno od številnih ponudb profesionalnih ponudnikov. Samoorganizacija potovanja nudi med drugim številne rezervacije vnaprej preko spleta , kar potovanje poenostavi, v mnogih primerih pa prinese tudi stroškovne ugodnosti. Dobrodošlo je za vse, ki so vešči samoorganizacije, cilj Velika Britanija pa prilagodljiv. Organizirana potovanja so dobra zaradi večjih izkušenj in vpletenosti v področje turizma. Velika Britanija cilj mnogih popotnikov s praktično vseh delov sveta.

https://www.agencija-oskar.si/velika-britanija/

Ni komentarjev:

Objavite komentar