sreda, 29. november 2017

Konvektorji glavni ali alternativni

Konvektorji so grelna telesa za ogrevanje prostorov. Konvektorji omogočajo ogrevanje prostorov z električno energijo. Električna energija poskrbi za ogrevanje hladnega zraka, ki vstopa na spodnji strani. Ogret zrak se nato dvigne ter izstopa na vrhu. Konvektorji imajo različne moči ter so temu primerno namenjeni različno velikim prostorom. Dodatno so konvektorji izdelani v raznih oblikah, ki omogočajo večjo prilagodljivost zahtevam investitorja ter obstoječim pogojem za postavitev.
Ponudba konvektorjev v Merkurju.



konvektor za ogrevanje prostora na elektriko

KONVEKTOR MQ DL 02 B


Brez gradbenih posegov

Posebna prednost takšnega načina ogrevanja s konvektorji je, da ne zahtevajo dodatnih gradbenih, instalacijskih in drugih posegov ter s tem povezanih stroškov. Gradbeni posegi ter drugi posegi so lahko tudi prepovedani, investitor nima možnosti vplivanja na odločitev za postavitev klasičnega ogrevalnega sistema, mora iz takšnih ali drugačnih razlogov samostojno poskrbeti za ogrevanje prostorov ali si samostojno ogrevanje prostorov želi. Konvektorji v različnih izvedbah so pogosto v uporabi tudi kot pomožen način oziroma glavni način ogrevanja v prehodnih letnih obdobjih. V takih primerih potrebujemo pol ure, uro ali poljuben krajši čas ogrevanja zvečer ali zjutraj, glavni vir ogrevanja pri tem ali ni v obratovanju ali njegovo obratovanje ekonomsko ni smiselno.

Konvektorji so priročna rešitev tudi v primeru bolezni ali drugih gibalni težav oseb, ki samostojno ogrevajo bivalno stanovanje s kurjenjem drvi ali na kakšne podobne načine. V takem primeru lahko konvektorji odlično služijo za premostitev obdobja, ko samostojno ogrevanje ni mogoče. Pri izbiri je potrebno čim bolje razmišljati v prihodnost, vsako pretirano varčevanje ob nakupu se lahko izkaže kot drag nakup ali stran vržen nakup. Pomembne lastnosti so učinkovitost, primernost vseh lastnosti, možnosti enostavnih sprememb ob prisotnosti v času delovanja ali možnosti nastavitev delovanja za daljše obdobje v prihodnosti. Konvektorji nam v takem primeru ogrejejo bivalni prostor pred prihodom vsak dan v tednu v izbranem časovnem terminu. Pomembno pri takšni izbiri je, da imajo konvektorji vgrajene varnostne elemente, ki izklopijo delovanje v primeru prevelike temperature, premika grelne naprave in v drugih podobnih primerih.

Ni komentarjev:

Objavite komentar