sreda, 29. november 2017

Ure za tek so lahko tudi modni dodatek

Ure za tek so lahko tudi lep modni dodatek. Že dolgo časa ure za tek niso zgolj merilci utripa, pri katerih je estetika nepomembna. Tekači se vedno bolj zavedajo estetski možnosti. Kar velja za tako ure za tek, kot tekaške copate, oblačila ter drugo tekaško opremo. Barve, vzorci in druge lastnosti se iz sezone v sezono spreminjajo, zato je potrebno spremembam slediti.

Ura za tek za popoln športni stil

Popolni športni slog se nanaša na ure za tek, športne copate, nakit, torba ali nahrbtnik za športno opremo. Pri nežnejšem spolu dodatno še aktivni športni nedrček, športna kapa za oba spola ter cela vrsta druge športne opreme. Estetsko se ure za tek uskladijo z drugimi deli športne opreme. Mnogo proizvajalcev pa na tiho sodeluje med seboj, zato so določene izrazito modne ali določeno sezono značilne barve dostopne pri vseh. Tako imamo možnost dobiti ure za tek v barvah, ki so enake ali pašejo na športne copate, kapo, rokavice, torbo ali drugo opremo. Pri tem seveda ne smemo spregledati osnovne lastnosti ure za tek, športnih copat, perila ter drugih delov opreme. Barvna usklajenost in druge estetske lastnosti nas ne smejo zavesti pri izbiri.

pred nakupom ure za tek preverimo dodatne lastnosti
Za beleženje treningov potrebujemo uro s prenosom podatkov


Ure za tek morajo v prvi vrsti nuditi natančne meritve, ne smemo pa tudi pozabiti na številne druge možne dodatne lastnosti. Tak primer je možnost prenosa podatkov ter možnost obdelave podatkov. Z prenosom podatkov in možnostjo obdelave podatkov, si treninge beležimo ter na podlagi teh informacij odčitujemo napredek ter načrtujemo vadbo za prihodnjo sezono ali prihodnost na splošno. Proizvajalci za lažjo izbiro ure za tek tudi razvrščajo v več skupin, ki so individualno bolj prilagojene točno določenim uporabnikom. Pri določanju pripadnosti določene skupine moramo biti predvsem iskreni. Če nameravamo ostati začetniki, nima smisla izbirati profesionalno ponudbo. Začetniška ponudba ure za tek na drugi strani ni primerna, če želimo napredovati oziroma imamo točno določen cilj.

Ni komentarjev:

Objavite komentar